info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’ın TOMA’sı Görevine Başladı

Kırklareli Emniyeti’nden Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne kısa bir süre önce atanan ‘Toma’ isimli toplumsal olaylara müdahale köpeği, görevine başladı.

Köpek Toma’dan sonra ise Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Tekirdağ’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) göndereceği kaydedildi.
 
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne atanan özel asayiş eğitimli ‘Toma’ isimli köpek suçun önlenmesi ve suçlunun etkisiz hale getirilmesi konusunda en büyük rolü üstlenecek. Toplumsal olaylar, kapkaç, gasp gibi konularında güvenlik güçlerinin en büyük yardımcısı  ‘Toma’ adlı asayiş köpeği, her olayda etkin görev üstleniyor.
 
TEKİRDAĞ’DA İLK GÖREVİNE ÇIKTI
 
‘Toma’ ilk görevini Tekirdağspor-Yalovaspor maç karşılaşmasında çıkabilecek toplumsal olaylara karşı görev aldı. Badisi polis memuru ile birlikte maçta görev alan sevimli köpeğin taşkınlık yapan köpeğe havladığı görüldü. Saha içinde polis memuru tarafından gezdirilen köpek, seyirciden alkış aldı.
 
GERÇEK TOMA GELECEK
 
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Emniyeti’ne toplumsal olaylara müdahale etme aracı TOMA gönderiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü toplumsal olaylarda son zamanlarda hızlı bir artış gösteren Tekirdağ’a bir adet Toplumsal Müdahale Aracı (TOMA) vermeyi kararlaştırdı. Son zamanlarda Tekirdağ’da seçim boyunca toplumsal olayların artması üzerine emniyet harekete geçti. Emniyet Müdürlüğü bir tanesi Tekirdağ olmak üzere TOMA siparişi verdi. İhaleyi kazanan firma tomanın yapımına başladı. Bu kapsamda ise çevik kuvvet polisine toma kullanma kursu verilecek.