info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Teski Bilgi İşlem Odası Hizmete Alındı

TESKİ Genel Müdürlüğünün tüm bilişim ağını oluşturan, verilerini güvenli bir şekilde depolayan sistem odası kurulumu tamamlandı ve hizmete alındı.

TESKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirilen ve bilişim altyapısı oluşturulan sistem odası, uzun uğraşların sonucunda standartlara uygun bir şekilde inşa edildi. TESKİ Genel Müdürlüğü Ana Hizmet Binası içinde, 18 metrekare alanda kurulan sistem odası, en az 30 dakika yangına dayanıklı asma tavan ve yükseltilmiş zemine, tasarruflu led aydınlatma sistemlerine, sürekli olarak iklimlendirme sağlayan hassas klimalara, hassas ısı ve nem sensörlerine sahiptir.

Ayrıca kapı, duman ve deprem dedektörlerine sahiptir. Yangın anında gazlı söndürme sistemi devreye girerek yangını söndürmektedir. Sesli arama, SMS, e-posta, resim çekip gönderme gibi eylemler de mevcuttur. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayak’ın katılımları ile TESKİ Bilgi İşlem Sistem Odası hizmete alındı. Başkan Albayrak yapılan çalışmaları çok başarılı bulduğunu belirtirken, “Büyükşehirin büyük oğlu olan TESKİ gerek kurumsallaşma, gerek yaptığı altyapı yatırımları ile çok hızlı yol alıyor. Hizmete alınan Bilgi işlem Sistem Odası projesinde de emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Genel Müdür Başa yaptığı konuşmasında, “TESKİ olarak çalışmalarımızda her zaman yüksek teknolojiyi kullanıyoruz. Gerek saha çalışmalarımızda, gerek ofis çalışmalarımızda teknoloji bize hem zaman kazandırıyor hem maliyeti düşürüyor. Kurulan sistem odası sayesinde TESKİ’nin 500.000’e yakın abonesinin verileri güvenli bir şekilde depolanacak ve işlenecektir. Hizmete aldığımız bilgi işlem sistem odamızın herkese hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin