info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Teski`den Büyük Skandal

10 Yıl Önceki Sağlık Müdürüne Sorgusuz Sualsiz İcra Kararı

Tekirdağ Büyükşehir belediyesine bağlı TESKİ Genel müdürlüğü, Şafak Başa ve Fevzi Ünal'ın Kadir Albayrak tarafından pasifize edilip, işin uzmanı eksikliği yaşanınca, skandal uygulamalara imza atmaya başladı.

Daha Tekirdağ Büyükşehir olmadan önce, Adem Dalgıç döneminden kalma borç çıkarıp, 10 yıl önce emekli olmuş Tekirdağ sağlık müdürüne bildirim dahi yapmadan icra gönderdiler. Bu duruma tepki gösteren emekli sağlık müdürü İ.Ç., "İddiaya göre,Tekirdağ sağlık müdürlüğü lojmanlarının 10 yıl önceden 272.94 TL. su borcu varmış. 303.68 TL. faiz ekleyip, sorgusuz sualsiz 576.68.TL. sağlık müdürlüğü lojmanı su borcu diye beni icraya vermişler. Ben devletin sağlık müdürü olarak görev yaptım. Bu nedenle sorularıma cevap istiyorum;

- 6183 sayılı kanuna göre, bir borcu 5 yıl içinde tahsil etmezseniz zaman aşımına uğrar.10 yıl sonra talep yazısı dahi olmadan icra kararı olur mu?

- Şahsıma böyle bir borç yokken,kamu idareciliğinden ayrılalı 10 yıl olmuş.10 yıldır neredeydiniz?

- O DÖNEM BÜYÜKŞEHİR DEĞİLDİ. TEKİRDAĞ BELEDİYESİ NEDEN BU KONUDA HİÇ BİR TALEP VEYA BİLDİRİMDE BULUNMAMASINA RAĞMEN TESKİ BİLDİRİM DAHİ YAPMADAN HAKKIMDA İCRA KARARI BAŞLATIYOR?

- BİR VATANDAŞA HİÇ BİR BİLDİRİM VE AÇIKLAMA DAHİ YAPMADAN İCRAYA VERME YETKİSİ VAR MI?

- Su faturasını ödemeyen kişilerin suyu kesilirken, bana haksız yere 10 yıl sonra direk icra başlatılması hukuka uygun mu?

- Bu,Süleymanpaşa'yı kaybetmenin seçim intikamı mı? Bu uyarısız, bildirimsiz doğrudan icra kararı kimin emriyle oldu? Böyle bir uygulama,vatandaşa adil davranış oluyor mu?" dedi. Tekirdağ Büyükşehir belediyesine bağlı TESKİ'NİN başkanlığını yapan Kadir Albayrak'ın,10 yıl önce emekli olmuş sağlık müdürüne yapılan bildirimsiz icra kararına ne cevap vereceği merakla beklenirken, kamu emeklisi kişilerden bu tür şikayetler gelmektedir.

Önceden olmayan katı atık bertaraf bedeli eklemesine tepki gösteren kamu emeklilerinin emekli maaşı ile geçindikleri,her ne kadar bu tür bir ücreti kabul etmemelerine karşın, taksitlendirmeye dahi olumsuz yanıt verdikleri sonucunda, tepkiler sürüyor.

Kaynak : Murat Ürtekin