info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya da Öğretmenler Günü Kutlamaları 24 Kasım Öğretmenler Günü, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli nde Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

Edirne deki törenler sabah saatlerinde Talatpaşa Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı nda başladı.

 

Edirne'deki törenler sabah saatlerinde Talatpaşa Caddesi üzerindeki Atatürk Anıtı'nda başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emekli Öğretmenler Derneği'nin anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi'nde devam eden törenlere Edirne Valisi Gökhan Sözer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Kız Meslek Lisesi Tekstil Bölümü Öğretmeni Serpil Erdur ve emekli öğretmenler adına da Mahmut Özgen birer konuşma yaptı. 
 
Gençlerin kendilerine güvenmesi ve değerlerine sahip çıkması gerektiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, eğitim ve öğretim programları ne kadar mükemmel geliştirilmiş olursa olsun, onu uygulayacak olan öğretmenlerdir. Öğretmenler olmaksızın, teknolojinin kullanılması, programların başarıyla yürütülmesi ve amacına ulaştırılması mümkün değildir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin değerlerine sahip, kendine güvenen, özgür düşünen bireyler olarak yetiştirilmelerinde en büyük rol öğretmenlerindir. Güzel ülkemizin geleceğini inşa etmeye çalışırken, terör, deprem ve görevleri başında şehit olmuş ebediyete göç etmiş olan tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, emekliye ayrılan arkadaşlarımıza sağlık ve huzur dolu bir hayat dilerim diye konuştu. 
 
Son bir yılda, öğretmenlik mesleğinden emekli olan 20 öğretmene Edirne Valisi Gökhan Sözer tarafından 'hizmet şeref belgesi' verildi. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, 80'inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği 'Öğretmenim Mektubun Var' adlı dramanın ardından sona erdi. 
 
Kırklareli'DE TÖRENLER 
 
Kırklareli'de düzenlenen törenler sabah Vilayet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu. 
 
Kırklareli Üniversitesi Konferans Salonu'nda devam eden programda Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleği olduğunu ifade ederek şunları söyledi 
 
Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözünü her zaman kendimize rehber edinmeliyiz.
 
Mesleğe yeni atanan 24 öğretmen yemin ederek görevlerine başlarken, uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olan 6 öğretmen de başarı belgesi ve plaketle ödüllendirildi. 
 
ŞEHİT ÖĞRETMEN ANILDI 
 
Tekirdağ'da Öğretmenler Günü törenleri 1993'te Diyarbakır'da babası ile beraber terör örgütü PKK tarafından haince şehit edilen Tekirdağlı öğretmen Neşe Alten'in anıtına çelenk konulması ile başladı. Buradaki törene, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.