info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent, Kasım 2012 Encümeni Pehlivanköy İlçesi nde Toplandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Kasım ayı Encümen Toplantısı, Kırklareli nin Pehlivanköy ilçesinde yapıldı.

 

Pehlivanköy Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TRAKYAKENT Birlik Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri Malkara Belediye Başkanı İnş. Müh. Birol Kaya, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ile Birlik Müdürü Sinan Çetiz ve Birlik personeli katıldılar.
 
TRAKYAKENT Encümen Üyesi Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel toplantı öncesi yaptığı konuşmada, Birlik yönetim kurulu üyelerini Belediyelerinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, Birlik Encümen Üyeleri ve personeline hoş geldiniz dedi. Başkan Açıkel, yönetim kurulu olarak sürekli değişik Belediyelerde toplanmalarının sonucunda tanınabilirlik ve temas etme bakımından pozitif bir ortam oluşturulduğunu dile getirerek, Op. Dr. Adem Dalgıç Başkanlığında burada bulunan ekibe teşekkür etti.
 
Toplantının açılış konuşmasını Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç yaparken, yine bir Encümen toplantısında Birlik Üyesi Pehlivanköy Belediyesi'nin ev sahipliğinde toplanmaları adına mutluluğunu ifade ederek, gösterdikleri hoşgörü ve samimiyet adına Belediye başkanı Hüseyin Açıkel ve personeline teşekkürlerini iletti. Başkan Dalgıç, Birliğin çalışmaları, Üye Belediyelerine sunduğu kurumsal hizmetler ve Birliğin ulusal ve uluslar arası alanlardaki konumu hakkında da basın mensuplarına Encümen Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.
Başkan Dalgıç; Birlik Vizyon ve Misyonunun İyi Tanımlanması Başarı Açısından Önemli
 
Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç açıklamasında; "Kurumsallaşmanın sağladığı idarelerde en önemli uygulamalardan en basit olanına kadar yapılan tüm faaliyetlerin kurum vizyonu ve o vizyon için oluşturulan görev misyonu ile tam uyumlu olması gerekir. Sanırım bu dönemde yakalanan yüksek hizmet programı, Encümen Üyelerimiz İpsala Belediye Başkanımız Mehmet Karagöz, Muratlı Belediye Başkanımız Nebi Tepe, Malkara Belediye Başkanımız Birol Kaya ve Pehlivanköy Belediye Başkanımız Hüseyin Açıkel'in gayretleri ile Birlik vizyonuna tam olarak sahip çıkmalarıdır" dedi.
Düzenlediğimiz Toplantılar Avrupa Birliği Tarafından Destekleniyor
Başkan Dalgıç; "Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana siyasi ve politik konuları gözetmeksizin tüm üyelerimiz ile birlikte güzel bir birliktelik yakaladık. Bunun sonucunda da önemli bir güç birliği oluşturduk. Bu oluşum ile Birlik Üyesi Belediyelerimiz adına düzenlediğimiz çalıştay ve eğitim programlarına yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere önemli katılımlar sağladık. Organize ettiğimiz çalıştay ve toplantı programları artık Avrupa Birliği tarafından destekleniyor. Uyguladığımız çalışma sistemi ile Üye Belediyelerimizin tanıtımını en yüksek noktalarda en iyi şekilde gerçekleştiriyoruz. Şu an itibarı ile Ulusal alanda birçok Bölgesel Birliğin çalışmalarımızı örnek aldığı kuruluş konumundayız" ifadelerini kullandı.
 
Başkan Dalgıç'ın açıklamalarının ardından toplantının gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, 2013 yılında Birlik Üyesi Belediyelere ilk yardım ve iş güvenliği konularında eğitim verilmesi konusu ile Avrupa Konseyi Sosyal Araştırmalar ve Erken Uyarı Bölümü ile Birliğin yapacağı 2. aşama çalışmaları görüşüldü. RAM TRAKIA Belediyeler Birliği yönetim kurulunun Birlik adına gönderdiği toplantı davetini de görüşen TRAKYAKENT yönetimi, Birlik olarak toplantıya katılım sağlanması konusunda karar aldı.
 
Toplantıda ayrıca, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin gelen davet üzerine AEBR Genel Kurul toplantılarına katılım sağladığı programların değerlendirmesi de yapıldı. Toplantılara TRAKYAKENT'i temsilen Birlik Encümen Üyesi İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ile Birlik AB Proje Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş katıldı.
Başkan Karagöz; Avrupalının Gözünde Farklılık Yarattık
 
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz toplantılarla ilgili yaptığı değerlendirmede; "Avrupa'nın toplantı platformlarında TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak çok büyük bir yerimiz olduğunu gördüm. Burada bizlere gösterilen ilgi Birliğimizin ve Belediyelerimizin bilinirliğinin artması açısından da çok önemli. TRAKYAKENT olarak Avrupa halkının gözünde büyük bir farklılık yarattık ve Birliğin burada ciddi boyutta algılandığını gördük. Ben bu oluşumu daha ileri noktalara götürebileceğimize inanıyorum. Berlin'de TRAKYAKENT'i temsil etmekten onur ve gurur duydum. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrıldım' ifadelerine yer verdi.
Başkan Karagöz, Sınır ötesi işbirliği çalışmaları konusundaki görüşlerini ortaya koyarken, AEBR'nin yaptığı uluslar arası çalışmalara TRAKYAKENT olarak daha güçlü projelerle girebileceklerini belirtti.
İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, kendisinin Birliğin kurucu Başkanlarından olduğunu, kurulduğu yıldan bu yana, ilk defa bu kadar ilkeli, tutarlı yoğun bir hizmet dönemi gerçekleştirildiğini vurgulayarak, Birliğin uluslar arası çalışmalarda sınıf atladığını, bu çalışmalarda da Birlik Başkanının çok büyük payı olduğunu söyledi.
 
Toplantının son bölümünde, Fransa'da Avrupa Konseyince düzenlenen Eğiticilerin Eğitimi Toplantısı ve Almanya'da AEBR Genel Kurul Toplantısı'nın değerlendirilmesi yapılırken. TRAKYAKENT'in Kasım-Aralık 2012 tarihlerinde yapacağı, Çerkezköy Zabıta Eğitimi, Sapanca Mevzuat Bilgilendirme Eğitimi ve İğneada Liderlik Eğitimi seminer hazırlıkları görüşülerek karara bağlandı. Ayrıca TRAKYAKENT Belediyeler Birliği'ne ait Kombine Kanal Temizleme Aracı'nın faal vaziyette çalışmalarına devam ettiği ve ne türlü çalışmalarda bulunduğu konusunda Birlik personeli Ercan Ermiş tarafından Encümen'e bilgilendirme yapıldı.