info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tredaş ın Kış Ayında Vatandaşa Eziyetine Kim Dur Diyecek!

Tekirdağ Tredaş (Trakya elektrik dağıtım şirketi) özelleştirmeyle İÇDAŞ holding bünyesine geçmesinin 1. yılı olmasına rağmen halen Tekirdağ merkezde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi.

Tekirdağ Tredaş (Trakya elektrik dağıtım şirketi) özelleştirmeyle İÇDAŞ holding bünyesine geçmesinin 1. yılı olmasına rağmen halen Tekirdağ merkezde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı ve evlerdeki ev hanımlarını canından bezdirdi.

Geçtiğimiz gün saat 16:00 da kesilen elektrikler saat 20:00 de ancak verilebildi. Meydana gelen trafo arızların ve yer altına alınan hatların çalışmaları sebebiyle bir çok aksaklıkların olduğu ve bu aksaklıkların kısa sürede giderilememesinin sebebi olarak bakım onarım ekiplerinde yeterince personel bulunmadığı iddia ediliyor.

Şehir merkezinde Cengiztopel meydanındaki trafo da(AKIM TRAFOSUNUN) meydana gelen arızanın 2 kişi tarafından değiştirilmesi için neden 4 saat elektirklerin kesik kaldığının açıklamasını yapacak bir yetkiliye halen ulaşamadık detaylı bilgilere ulaşınca sizlerle paylaşacağız.

Şehir merkezindeki pasajlarda tam alış veriş saatlerinde kesilen elektrikten dolayı çok sayıda iş yeri sahibi tarafından gazetemize iletilen haklı taleplerini araştırdık. Bununla birlikte Hürriyet mahallesinde kesilen elektriklerin Fen lisesi altındaki kabinde topraklı hattın üzerine ayırıcıyı kapatılması olduğu, Radyo tv vericileri civarında Havayi hatlardaki ileticileri kopardığı, burada bulunan trafoların akım trafolarının yandığından geçit izolatörlerinin de arızalanması sonucu gece saat 01:00 e kadar izolatör ve akım trafosu değiştirme işlemleri, dar personel imkanları içinde devam ettiği bilgilerine ulaştık.

Tekirdağ da 1. yıl kutlamaları için Ramada Hotel de 600 kişilik davet veren şirket yetkilileri, çok sayıda kişinin  ev ve iş yerinin  karanlıkta kaldığı bir zamanda içki sofralarında eğlenerek kutlamada bulunması vatandaşı çileden çıkardı.

Göreve başladıktan iki ay sonra basınla bir defa toplantı yapan Genel Müdür Yusuf Baykan, Tekirdağ da elektrikleri kesilen vatandaşlara ne açıklama yapacak!

Tekirdağ merkezde Hürriyet ve değirmenaltı mahallelerinde  havayi hatların yer altına alınması işlemi 15 ocak 2013 tarihine kadar bitirilmesi gerektiğini ancak bu güne kadar gözle görülür bir çalışma olmadığı, yapılan yerlerde de yer altı kabloları döşendiği halde yollardaki bozulan alanın üzerine kilit taş ve asfalt döşemelerinin henüz yapılmadığı görülüyor.

Şehir merkezsinde bugün açıklanan programlı elektrik kesintisi saat 17:00 de sonlanması gerektiği halde saat 19:30 olmasına rağmen halen Ertuğrul mahallesi eski balık pazarı sokaktaki işyeri sahipleri elektriklerinin olmayışından dolayı isyan etiklerini dile getiriyorlar.

Konuyla ilgili Tredaş’ın kısa zamanda kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapması bekleniyor.