info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Uçmakdere Köyü nde Yamaç Paraşütü Şenlikleri

Tekirdağ ın Şarköy İlçesi ne bağlı Uçmakdere Köyü nde, Hıdırellez ve Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri nin 5 incisi düzenlendi. 8 ülkeden 297 paraşütçünün katıldığı şenliklerde, sporcular 600 metrelik Nişantepe den atlayış yaptı.

 

Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi'ne bağlı Uçmakdere Köyü'nde, Hıdırellez ve Uçmakdere Yamaç Paraşütü Şenlikleri'nin 5'incisi düzenlendi. 8 ülkeden 297 paraşütçünün katıldığı şenliklerde, sporcular 600 metrelik Nişantepe'den atlayış yaptı. 
 
Marmara Denizi kıyısındaki Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi bu yıl 5'nci kez yamaç paraşütü sporcularına ev sahipliği yaptı. Tekirdağ Valiliği'nin organize ettiği Hıdrellez Kültür- Bahar ve 5. Yamaç Paraşütü Festivali, Ayvasıl Mevkii'nde yapıldı. Şenliklere Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç ile Bulgaristan, Makedonya, İsviçre, Amerika, Almanya, Hollanda, Romanya ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen 297 sporcu katıldı. 
 
Uçmakdere'nin Türkiye'de sayılı alanlardan biri olduğunu belirten Vali Kemelek şunları söyledi: 
 
"Gelen sporcuların ve seyircilerin rahat etmesi için çalışıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları yaparak alanı geliştiriyoruz. Konaklama içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yamaç paraşütü ülkemizde son dönemlerde önem kazanan sporlardan birisi. Festivale dünyanın değişik bölgelerinden sporlar katıldı. Burası Yamaç paraşütü olarak Türkiye'nin en önemli alanlarından birisidir. " 
 
8 ÜLKEDEN 297 KİŞİ KATILDI 
Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Kadir Aksoy ise bu yıl 5'ncisi yapılan şenliklere farklı ülkelerden çok sayıda sporcu katıldığını ve her yıl bu sayının arttığını söyledi. Aksoy, "Burası Marmara bölgesinde en yüksek irtifası olan tepesidir. Burada sporcularımızın suyun üstünde olduğu için riskli hareketleri de burada deneyebilir. Bu çalışmanın yılda bir kez yapılması gerekir. Bu tehlikeleri sporcular burada kendileri yapıyorlar ve kendileri önlüyorlar. 8 ülkeden 297 sporcu ile 4 farklı pistimiz var. Burası Türkiye'nin en büyük çim pistidir. Diğer illerde ise taşların üzerinde kalkış yapıyorlar, ama burası çim. Olanakları daha da iyileştirmeye çalışıyoruz" dedi. 
 
Tekirdağ Valisi Kemelek tarafından hıdırellez ateşi yakılırken, şenliklere katılan yamaç paraşütü sporcuları art arda 600 metre yüksekliğindeki Nişantepe'den atlayışlar yaptı. Şenliklere katılanların ilgiyle izlediği atlayışlar sırasında herhangi bir kaza yaşanmazken, şarkıcı Şahsenem, söylediği şarkılarla şenliklere katılanları coşturdu.