info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ünlü Tiyatrocu İlyas İlbey Şerife Bacının Filmini Çekecek

Şerife Bacı’nın hikayesini çekecek İlbey’e teşekkür ve destek çağrısı

Şerife Bacı’nın hikayesini sinemaya aktaracak İlyas İlbey’e yürekten teşekkür borçlu olduklarını belirten Murat Çalık, “Şerife Bacı destanını yüreklere kazıyabilme çabasına niçin şehit düştüğünü anlama idrakinde olan herkesin destek çıkması gerekiyor” dedi. 

 Kastamonulu ünlü sanatçı İlyas İlbey, Kurtuluş Savaşımızın destansı mücadelesine iz bırakan kahramanlarımızdan Kastamonulu Şerife Bacı’nın yürek yakan hikayesini sinemaya uyarlayacağını, bu bağlamda çalışmalarının başladığını açıkladı. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Kastamonu’nun medar-ı iftiharı olan, cepheye taşıdığı top mermilerini çocuğunun üzerine örtmeye kıyamadığı battaniyeyle örten, yolda donarak şehit düşen Şerife Bacı’yı bu millete hatırlatmanın önemine dikkat çekerek, bu memleket bizim ve bir karış toprağını bile kapkara niyetli olanlara terk etmeyiz.

Gerekirse topyekûn kışlaları doldurur, kara zihniyetlilerden hesap sorarız” dedi. Kastamonulu Sanatçı İlyas İlbey’e yürekten tebrik ettiklerini kaydeden Çalık, “Birçok Kastamonulu sanatçı var, ama duyarlılığıyla İlyas İlbey’e şükran borçluyuz. Şimdiye kadar farklı konferanslarda Şerife Bacı konuşuldu, ama, bir sinema filmine hiç konu yapılmamıştı. Bu çerçevede İlyas İlbey’in Şerife Bacı destanını yüreklere kazıyabilme çabasına, niçin şehit düştüğünü anlama idrakinde olan herkesin sahip çıkması gerekiyor” dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin