info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaş Barlar Sokağına Tepkili

Tekirdağ Belediyesi tarafından şehrin bir sokağının barlar sokağı olarak yapılmasına çevrede oturan vatandaşlar tepki gösterdi.

 

Tekirdağ Belediyesi tarafından şehrin bir sokağının barlar sokağı olarak yapılmasına çevrede oturan vatandaşlar tepki gösterdi. Çocuklarının artık sokakta top oynayamayacağını söyleyen vatandaşlar, "Belediye Başkanı kızını akşam vakti bu sokağa bırakır mı?' diye tepki gösterdi.
 
Tekirdağ Belediyesi kısa bir süre önce aldığı meclis kararı ile "Sokakta Hayat Var" projesiyle Eski İstanbul Caddesi ve çevresindeki sokakların barlar sokağı olarak ilan etmişti. Belediyenin proje kapsamında sokağın alt ve üst yapısını yenilemesinin ardından sokağa içkili mekanlar açılmaya başladı. Sokakta oturan vatandaşlar evlerinin önünde içkili mekanların açılmasına tepki gösterdi.
 
Bu sokakta ikamet eden Reyhan Biner "Bizim çocuklarımız bu sokakta top da koşturdu. Oyun da oynadı. Artık bu sokakta hayat var ise bizim hayatımız bitti. Ben çocuğumu rahatlıkla dışarıya çıkartamam. Ben bir bayan olarak burada rahatlıkla yürüyemem. Ailelerin bulunduğu alanda bu şekilde olması pek hoş değil. Biz bu durumdan mutlu değiliz." dedi.
 
Mahalle sakinlerinden Gülşen Deniz isimli vatandaş da bu projeden duyduğu rahatsızlığı ve çocukları için endişelerini dile getirdi. Çocuklarını akşam vakti sokağa salamayacaklarını kaydeden Deniz, "Belediye başkanı alkollü insanların bulunduğu sokağa kızını Salar mı? Böyle bir çalışma yaparken bizi de düşünmesi lazımdı. Tekirdağ'da başka yer yokta onlarca insanın yaşadığı yere mi bu sokak yapılıyor." dedi.
 
Belediyenin sokakta yapmış olduğu alt ve üst yapı çalışmalarından çok memnun olduklarını belirten Murat Ergül, "Caddede yapılan alt yapı çalışmalarından memnunum ancak sokaklarda alkol alınması tasvip etmiyorum. Eşim, kızım da bu yolu kullanıyor. Onların geçerken rahat olamayacaklardır. İlla bir Hadise olmasına gerek yok. Biz rahatsız olacağımıza inanıyoruz." dedi.