info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaştan Macaristan Gezisine Tepki

Bizim Paramızla Tatil Yapıyorlar

Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, “Teknik Temas Gezisi” adı altında Macaristan’ın Kecskemet belediyesi başta olmak üzere, Budapeşte ve daha birçok yeri birkaç belediye başkanıyla birlikte gezdi. Bazı belediye başkanlarını da eşleriyle birlikte bu geziye davet eden Albayrak’ın,11 ilçeden sadece birkaç tanesini davet ettiği, tepki gelmesini önlemek için de Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel’i davet ettiği söyleniyor.

Tekirdağ Büyükşehir belediyesinde maddi kriz olduğunu söyleyerek, suya ve toplu taşımaya zam yapan Albayrak’ın, Macaristan’a eşleriyle birlikte “Teknik Temas” adı altında turistik gezi yapması tepki çekiyor.

CÜNEYT YÜKSEL TEPKİ GÖRMEMEK İÇİN Mİ DAVET EDİLDİ?

Bu geziye tepki gösteren vatandaşlar, “belediye maddi yetersizliklerden dolayı suyumuza ve ulaşıma zam yapıyor, Albayrak eşleriyle birlikte Macaristan’da turistik gezi yapıyor. Bu gezi bizim paralarımızla mı yapılıyor?" Diye soruyor. Kardeş şehir ve teknik temas kılıfıyla belediye tarafından tatil yapan Albayrak’ın 11 ilçe belediye başkanı varken, sadece birkaç belediye başkanını davet etmesi, 3 Ak Partili belediye başkanı varken, sadece Cüneyt Yüksel’i götürerek olası tepkileri önlemeye çalışma düşüncesi halkın tepkisini önlemeye yetmedi.

Edinilen bilgiye göre, Cüneyt Yüksel’in eşini götürmediği, Teknik temas veya kardeş şehir sıfatıyla belediye başkanının bu tür bir turistik geziye sıcak bakmadığı, Kadir Albayrak’ın, “biz davet ettik, gelmedi” türünden bir açıklamasına meydan vermemek, Büyükşehir belediye başkanı sıfatıyla ve bir büyüğü olarak saygı ve nezaketen bu geziye katıldığı iddia ediliyor.

VATANDAŞ SORUYOR; “ALBAYRAK EŞİYLE TATİL YAPSIN DİYE Mİ SU VE TAŞIMA ÜCRETLERİNE ZAMLI ÜCRET ÖDÜYORUZ?” Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın su ve taşıma ücretlerine maddi kaynak olmadığı için zam yaptığını iddia etmesinin ardından, eşiyle teknik temas adı altında Macaristan gezisine gitmesine tepki gösteren vatandaşlar, şu sorularına cevap bekliyor;

1-Bu Macaristan gezisi nereden çıktı?

2-Eğer Büyükşehirin resmi gezisiyse, eşini hangi sıfatla götürdü? Eşlerinin masraflarını Büyükşehir mi ödedi?

3-Neden 11 ilçe belediye başkanı da götürülmedi? Seçmece mi yapılıyor? Eşitlik, sosyal demokratlık bunun neresinde?

4-Eşlerle yapılan bu Macaristan gezisinin Büyükşehir belediyesine dolayısıyla vatandaşa maliyeti ne kadar?

5-Teknik temas veya kardeş şehir sıfatıyla, Albayrak daha kaç ülkeye eşli turistik gezi düzenleyecek?

6-Bu geziler için yeni zamlar yapılacak mı?

7-Kültür daire başkanı bu geziye hangi amaçla davet edildi? Ne kadar Macar dili başta olmak üzere yabancı dil biliyor? Macaristan tarihi hakkında hiç bilgisi var mı? Kadir Albayrak ile dostluğuna binaen mi götürüldü?

8-Başkanlar ve eşlerinin Macaristan gezisinin Tekirdağ Büyükşehir belediyesine dolayısıyla vatandaşa maliyeti ne kadar?

9-Büyükşehir belediye başkanı tarafından davet edilen belediye başkanlarının davete icabet etmeme gibi bir durumu söz konusu değil.

Dolayısıyla bu gezinin sorumlusu Büyükşehir olduğu için,vatandaşın tepkisi diğer belediye başkanlarına değil, Büyükşehire olduğundan,diğer belediye başkanları da gereksiz yere hedef mi gösterildi?

Vatandaş bu soruların cevabını bekliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin