info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yamaç Paraşütü İçin Tekirdağ a Geliyorlar

Köftesi ve kirazının yanı sıra yamaç paraşütüyle de adından söz ettiren Tekirdağ, yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak yeri oldu.

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde yapılan yamaç paraşütü uçuşları ve yörenin doğal güzellikleri ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

 
Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen yerli ve yabancı yamaç paraşütü tutkunları, aynı anda ortalama 60 paraşüte kalkış imkanı sağlaması ve doğal çimle kaplı olması nedeniyle Türkiye'deki en uygun parkurlardan olan Uçmakdere'de, 600 metre yükseklikten süzülerek adeta gökyüzüne dokunuyor.
 
Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) Başkanı Kadir Aksoy, Uçmakdere'nin, Marmara Bölgesi'nin en gözde yamaç paraşütü bölgesi olduğunu söyledi. Aksoy, doğal güzelliğe sahip Uçmakdere'nin coğrafi yapısının uçuş güvenliği bakımından çok uygun olduğunu kaydetti.
 
Aksoy, 2007'de birkaç kişiyle başladıkları yamaç paraşütü serüvenine, bugün onlarca pilot ve birden fazla kulüple devam ettiklerini belirterek, bu bölgeyi uluslararası alanda daha fazla tanıtmak istediklerini vurguladı.
 
Hedef İniş Yarışması Düzenlenecek
 
Uçmakdere'de, 3-5 Mayıs'ta 7. Uluslararası Tekirdağ Yamaç Paraşütü Festivali etkinlikleri kapsamında üniversiteler arası "Dr. Cemal Bisturi Hedef İniş Yarışması" düzenleyeceklerini ifade eden Aksoy, yarışmanın Trakya'da bir ilk olacağını aktardı.
 
Yamaç paraşütü için yerli ve yabancı birçok turistin Uçmakdere'ye geldiğini söyleyen Aksoy, şunları kaydetti:
 
"Yamaç paraşütü festivaline katılmak için Hollanda ve Almanya'dan gelen bazı pilotlar, iniş alanında kamp kurup festivali bekliyorlar. Ayrıca Bulgaristan, Yunanistan ve birçok Avrupa ülkesinden çok sayıda pilot festivale katılmak için başvurdu. Festival etkinlikleri kapsamında düzenleyeceğimiz hedef iniş yarışması için de Türkiye'deki 9 üniversitenin havacılık kulüpleri resmi başvuruda bulundu. Hepsine davetiye gönderdik. Bununla birlikte yaklaşık 112 üniversite öğrencisi sporcunun katılmasını bekliyoruz."