info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yozgatlı Ünlü Yazar ve Senarist Ertuğrul Kapusuzoğlu Artık Tekirdağlı

Yozgatlı Ünlü Yazar ve Senarist Ertuğrul Kapusuzoğlu Artık Tekirdağlı

Diksiyon hocası ve şair Ramiz Akkaya tarafından Tekirdağ’a kazandırılan önemli değerlerden biri olan, Eğitimci şair, senarist, sahne oyun yazarı, romancı, sanat yönetmeni, editör.  Ertuğrul Kapusuzoğlu, Tekirdağ-Süleymanpaşa’ya taşınınca, ayağının tozuyla tiyatro çalışmalarına başladı. Süleymanpaşa’da eski sanayi mevkiinde bulunan PUİS salonunda her hafta Cumartesi-Pazar günleri saat 13-17 arasında Tekirdağlı sanatseverlerle bir araya gelecek olan ünlü yönetmen-senarist Tekirdağlı kişilerin oluşturduğu bir ekiple tiyatro ve her türlü edebi çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.
 
 
Bir Atatürk ve memleket sevdalısı olan sanatçı, Tekirdağ ve sanat üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kapusuzoğlu yaptığı açıklamada;
“Artık Tekirdağlıyım. Çünkü burada hayatımın en güzel romanını yazacağım, önsözde de yazılan yer olarak “Tekirdağ” diyeceğim. Çalışmak lazım, yaşanılan yeri tanımak lazım. Ben bugün Tekirdağlı arkadaşlarımızla tanıştım, hepsini çok sevdim. Zannediyorum ki, bu toplum güzel insanlar yetiştiriyor. Zaman içerisinde Tekirdağ’ı tanıdıkça, Tekirdağ için çok güzel projeleri hayata geçireceğime inanıyorum.”Dedi.
Atatürk hakkında adeta yürüyen kütüphane olan Kapusuzoğlu, Tekirdağ ve ilçelerinde bu alanda seminer vermekten, Atatürk’ü anlatmaktan büyük mutluluk duyacağını da ifade etti. Tiyatro çalışmasında yer almak üzere, Tekirdağ Edebiyat, kültür sanat derneği yönetim kurulu üyelerinden ressam Bahar Ayşegül Yılmaz ve Şair Murat Ürtekin’in yanı sıra, Tekirdağ Kent Konseyi kadın meclisi başkanı Birgül Kemiksiz ve eğitimciler katılırken, Ertuğrul Kapusuzoğlu’nun da TEKSAD üyeliğine sıcak baktığı, diksiyon hocası ve şair Ramiz Akkaya’nın da derneğe katılmak istediği açıklandı. Tiyatro çalışmasının tanışma bölümü, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin