info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

iPhone 7 ilgisi azalıyor

Satışa çıktığı ilk dönemde başarılı bir çizgide ilerleyen iPhone 7, gelen bilgilere göre kullanıcıların ilgisini kaybetmişe benziyor.

iPhone 7 ilgisi azalıyor Satışa çıktığı ilk dönemde başarılı bir çizgide ilerleyen iPhone 7, gelen bilgilere göre kullanıcıların ilgisini kaybetmişe benziyor. 15:4116 Kasım 2016 Teknoloji iPhone 7 ilgisi azalıyor Apple, 7 Eylül tarihinde düzenlediği

etkinlikte yeni akıllı telefonları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı duyurdu. sürmeyeceğini belirtiyorlar. Peki, analistler bu düşüşün sebebi olarak neyi gösteriyor?

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 7 satışlarının zirveye ulaştığını ve satışların bundan sonra düşüşe geçeceğini ifade ediyor. Tedarikçilerin iPhone 7 sevkiyatlarını Aralık ayına doğru yüzde 5 ile yüzde 15 oranında azaltacağını belirten Kuo’ya göre bu düşüş 2017’nin ilk çeyreğinde kendini gösterecek.

Kuo, iPhone 7 serisine olan talebin azalmasını tasarımsal tarafta değişiklikler yapılmaması ve donanımsal yeniliklerin kullanıcı deneyimini değiştirememesi ile ilişkilendiriyor. Çinli akıllı telefon üreticilerinin rekabeti şiddetli bir şekilde artırmasınında etki gösterdiği satışlar, genel anlamda değerlendirildiğinde ise başarılı bir grafik izliyor. iPhone 7 Plus modelinde ise durumun biraz farklı olduğunu belirten Kuo, cihaza olan yüksek talebin stok problemi nedeniyle devam ettiğini belirtiyor.