info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Windows Blue Böyle Olacak

Windows 8 i farklı boyuta taşıyacak Windows Blue da bizleri hangi yenilikler bekliyor?

 

Birkaç aydır adını sıkça duyduğumuz Windows Blue, internete sızmasıyla beraber kendini iyice göstermiş oldu. Microsoft, internete sızan bu yapıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmamış olsa da onu deneyenler, Windows 8'e getirdiği yenilikleri çoktan gördüler. İşte Windows Blue'da ortaya çıkan en önemli işlevlerden bazıları.
 
1. Internet Explorer 11
 
Görünüş olarak IE10 ile hemen hemen aynı da olsa IE11, yeni "eşitlenen sekmeler" işleviyle geliyor. Farklı cihazlar arasında web tarayıcısı sekmelerini eşit tutmanızı sağlayacak bu işlev henüz çalışmıyor, ancak final sürümde çalışır halde olacağını düşünebiliriz.
 
2. Denetim masasına ihtiyaç daha az
 
Windows 8'in ayarlarının bir bölümünün Denetim Masası'nda, bir bölümünün ise Metro arayüzü içerisindeki bilgisayar ayarlarında bulunması, çoğumuz için ayar yapma işini gereksiz yere uzatıyordu. Ancak Windows Blue'da daha fazla kritik ayarın bilgisayar ayarları ekranına eklenmesi ile Denetim Masası'nı açma ihtiyacınız azalıyor.
 
3. Daha zengin ekran bölme seçenekleri
 
Windows 8'in ekranı bölerek iki uygulamayı aynı anda kullanmanızı sağlayan işlevi, artık ekranı tam ortadan bölmenize de izin veriyor. Önceden bir uygulamanın yaklaşık sadece 1/4'ünü diğerinin ise 3/4'ünü gösterebiliyorduk ve bu oranlar sabitti. Sızan görüntülere bakacak olursak, ekranı dikey olarak dörde bölmemiz bile mümkün olacak.
 
4. Kişiselleştirme daha kolay
 
Windows 8'in kişiselleştirme ayarlarına ulaşmak için öncelikle birkaç menü içerisinden geçmeniz gerekiyor. Windows Blue'da ise kişiselleştirme ayarlarına ulaşmanız çok daha kolay. Charm çubuğu > Ayarlar yolunu izlemeniz yeterli.
 
5. Kutucuklar için yeni boyutlar
 
Windows 8'dek kutucuklar iki temel boyutla sınırlıydı. Windows Blue'da ise bu boyutlar arasına büyük kare kutucuk ile en küçük boyuttaki bir kutucuk ekeniyor. Şu anki kare kutucuğun dörtte biri boyutundaki bu küçük kutucuk, "canlı kutucuk" işlevini sunmuyor.
 
6. Yeni hareketler
 
Raporlara göre Windows Blue, birtakım yeni parmak hareketlerini destekleyecek. Örneğin giriş ekranının altından yukarıya doğru sürükleyerek yüklediğiniz tüm uygulamaların bir listesini görebileceksiniz. Masaüstünün altından yukarıya doğru sürüklediğinizde ise projeksiyon seçenekleri, kenara yaslama gibi işlevleri içeren gizli bir uygulama çubuğu görüntülenecek.