info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bilgisayar Oyunu Çocukları Zeki Yapar mı?

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Yale`de, bilgisayar oyunlarının çocuklar üzerindeki etkisini konu alan bir araştırmaya imza atıldı.

Buna göre belli süreyle bilgisayar oyunu oynamak çocukların sınav başarısını artırıyor. Bilgisayar oyunu oynamak çocukları daha zeki mi yapıyor?

Yale Üniversitesi'nden uzmanların bu soruya yanıtı "evet". Üniversitenin yaptığı yeni bir araştırma göre, dersten önce 5 dakika oyun oynayan öğrenciler daha başarılı oluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yürütülen araştırmaya 580 öğrenci katıldı. Çocuklara, araştırma için geliştirilen "Activate" adlı zihin jimlastiği niteliğindeki oyun oynatıldı.

Ders öncesi 5 dakika bu oyunu oynayan öğrencilerin, sınavlarda çok daha yüksek başarı sergilediği görüldü. Odaklanma ve hafıza becerilerini pekiştiren oyunun uzun vadede etkisi de olumlu oldu. 4 ay boyunca haftada 3 kez 20'şer dakika oyun oynayan çocukların, okuma ve matematik sınavlarında daha başarılı olduğunu saptandı.

Ancak uzmanlar bilgisayar oyunları konusunda aileleri uyarmayı ihmal etmiyor. Bilgisayar başında çok uzun süre geçirmenin çocukların fiziksel ve ruhsal sağlığına olumsuz etkilerinin olabileceği belirtiliyor.