info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bilim İnsanları Gençliğin Sırrını Buldu

İngiltere`de hücreler üzerinde çalışmalar gerçekleştiren bilim insanları, yaşlanmayı geciktirecek hatta insanların gençleşmesini sağlayabilecek bir keşifte bulundu.

Exeter ve Brighton Üniversitelerinde araştırmalar yapan bilim insanları, heyecan verici bir keşfe imza attı. Yaşlanmış hücreleri tekrar gençleştirmenin bir yolunu bulan araştırmacılar, bu buluşun insanların yaşlanma sürecini tamamen değiştireceğini düşünüyor.

Yaşlanmış hücreler üzerinde çalışmalar yapan araştırmacılar, bu hücrelerin tekrar bölünerek çoğalmasını sağladı. Deneyleri gerçekleştiren ekipte bulunan Doktor Eva Latorre, “Deneyi bir kaç kez tekrarladık ve sonuç her zaman aynı oldu. Sihir gibiydi… Yaşlı hücreler yalnızca gençleşmiş görünmüyorlardı aynı zamanda tekrar gençmiş gibi davranıyorlardı. ” ifadelerini kullandı.

Araştırmayı yürüten ekibin lideri Profesör Lorna Harries, “Yaşlı hücreleri bir kısım moleküllerle beslediğimizde, hücrelerin yapılarının bazı gençlik özelliklerini yeniden kazandığını gördük. Şimdi elde ettiğimiz bulguların üzerinde daha fazla çalışma yürütüp bu araştırmanın bütün potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz.” diye konuştu.