info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

iPhonelara Gece Mesaisi Geliyor!

iOS 9.3 güncellemesiyle iPhone'lar daha da akıllanıyor.

Beta sürümüyle kısa süre önce tanıştığımız iOS 9.3 bir dizi dikkat çeken yenilikle geliyor. Apple'ın bu tür küçük güncellemelere büyük yenilikler eklemesi alışılmış şey değil; ancak durum bu kez biraz farklı.

iOS 9.3'ün ne zaman final sürüme ulaşacağı henüz bilinmiyor ancak bu durum, yeni özellikleri denemeye elbette engel değil.

"Gece Mesaisi" adı verilen bir uygulama, günbatımından sonra iPhone ve iPad'lerin ekranlarındaki renk dengesini ayarlayarak cihazları geceye uyumlu hale getiriyor.

Telefon, konum belirleme (geolocation) ve dahili saatini kullanarak güneşin battığı uyarısını veriyor ve ekran renklerini, turuncu, kırmızı tonları ağırlıklı belirleyip mavi ile beyazı azaltarak, daha sıcak hale getiriyor.

Apple, araştırmaları örnek göstererek bu yöntemle, kullanıcıların telefonu kullandıktan hemen sonra uyumasına yardımcı olunduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz yıl yapılan birçok araştırma, akşam saatlerinde parlak açık mavi renge maruz kalmanın vücut saatini etkilediğini ve uykuya dalmayı zorlaştırdığını göstermişti.

Yeni güncellemeyle birlikte notları bir parola yardımıyla veya Touch ID ile korumaya almak mümkün. Bunun için Ayarlar > Notlar > Parola koruması yolu izlendikten sonra, Notlar'da bir not açılarak, "paylaş" simgesine dokunulmalı ve son olarak "Parolayla koru" üzerine dokunulmalı.