info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Audi’nin Sürürcüsüz Otomobili 2016’da Yollarda

Audi mühendislerinin geliştirdiği A7 Sportback, sürücüsüz olarak California Stanford’dan Las Vegas’a kadar 900 kilometre yol yapmayı başardı.

Son yıllarda otomobil üreticileri sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışıyor ve en kısa sürede karşımıza sürücü olmadan giden otomobiller çıkabilir. Dünyanın en iyi otomobil üreticilerinden biri olan Audi de, 2016 yılına kadar sürücüsüz bir otomobil geliştirmeyi planlıyordu ve buhedefine istediği tarihte ulaşacak görünüyor. 
 
Audi mühendisleri tarafından geliştirilen A7 Sportback, yapılan testlerde sürücüsüz olarak California Stanford'dan Las Vegas’a kadar 900 kilometre gitmeyi başardı. Yapılan test, Silikon Vadisi’nden başladı ve  aktif trafikte Las Vegas’taki CES 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda son buldu.
 
Takma adı “Jack”olan Audi A7 Sportback 3.0 TFSI quattro, bu yolculuğunu sürücüsüz olarak bitirdi. ABD yasalarına göre direksiyon başında acil durumlara karşı bir sürücünün bulunması gerekiyordu ve bu yüzden test yapılırken sürücü koltuğunda bir kişi oturdu. Sürücüsüz otomobil test sürüşünü seri üretime hazır sensörlerin yanında, Audi’nin hali hazırda diğer modellerinde de kullandığı Adaptif Cruise Control (ACC) ve Audi Şerit Asistanı (ASA) gibi sürüş asistanları yardımıyla tamamladı.
 
Test otomobilinde son teknoloji yardımcı sistemler kullanıldığından sürücü refleksleri gösterebiliyor. Aracın arkasında, önünde, sağında ve solunda bulunan sensörler 360 derece görüş sağlarken, öndeki ve arkadaki kameralar da otomobilin çevresiyle olan iletişimini sağlıyor. Yüksek çözünürlüklü 3D kamera da A7 Sportback’in etrafındaki trafiği algılamasına yardımcı oluyor. Tüm bunlar sonucu otomobil sürücüden bağımsız olarak hızlanabiliyor, fren yapabiliyor, şerit değiştirebiliyor ve önündeki araçları sollayabiliyor.