info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İos 7′deki İnce Detay Saat İkonunda Saklı

Apple ın yeni mobil işletim sistemi iOS 7 yeni tasarım ve farklı özelliklerle kullanıcılara sunulacak.

Şu anda beta 2 evresinde olan iOS 7′le ilgili olarak detaylar belli olmaya devam ediyor. Bunlardan bir tanesi ise yenilenen saat ikonunda gizli.
 
10 Haziran'da düzenlenen WWDC etkinliğinde Apple yeni işletim sistemi iOS 7′yi tanıttı. iOS 7 önceki iOS sürümlerine göre radikal değişikliklere sahip. Tasarımı farklı hale getirilen yeni iOS, kullanıcılara ulaşabileceği kısa yollar (Uçak modu, beni rahatsız etme, Wi-Fi), yeni çoklu görev penceresi, yeni bildirim penceresi, kamera efekti gibi özellikler sunacak. Son yeni özellik ise kameranın gülme, göz kırpma gibi hareketleri algılayacağı oldu. Beta 2 API'sinde eklenen dedektörlerde kamera uygulamasının yeni fonksiyonları ortaya çıkmıştı. Bunu da sizlere haber olarak
 
iOS 7′de büyük değişiklikler ve yenilikler dışında farklı ince detaylar da dikkatlerden kaçmıyor. Bunlardan bir tanesi ise yenilenen ikonlardan biri olan saat. Eski iOS sürümlerinde saat ikonu statik bir göstergeydi, yani sadece 22: 15′i gösteren sabit bir resimden oluşuyordu. Ancak iOS 7′de bu durum değişiyor. Artık dinamik bir saat ikonu iOS'ta yer alıyor. Saat kaçsa ikon da onu gösteriyor. Resimde de dikkat ederseniz yukarıdaki barda saat 17: 16′yı gösterirken, saat ikonu da aynı zamanı gösteriyor. Bu detayın oldukça hoş düşünülmüş ince bir ayrıntı olduğunu belirtebiliriz.