info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Festivali, 5 Yıldır Edirne`de Gönüllü Katılımcılarla Gerçekleştiriliyor.

6. Geleneksel Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Festivali, 10 gün boyunca Edirne`nin ve İstanbul`un sokaklarını sanatla renklendirecek.

İstanbul'daki etkinlikler Beşiktaş Belediyesi'nin desteği ile hayat bulacak. Sokakta Sanat Var Kültür ve Sanat Derneği, “Sanatı, barış ve özgürlük için sokağa çıkarıyoruz.” diyerek güzel bir dünyanın mümkün olduğunu dile getirmeyi ve halkın sanatla birebir etkileşime geçmesini hedeflerken, bu sayede sanat dilinin kolektif oluşumu katkıda bulunuyor ve kişilerin kendilerini ifade biçimlerinde çeşitlilik ve estetik duyarlılığı arttırmak istiyor.

Aynı zamanda festivalde, çocuk ve gençlerin katılımını sağlamak amacıyla, ilgi çekecek etkinliklerle, sanata karşı ön yargıların kırılması ve sanatsal iletişimin eğlenceli hale getirilmesi isteniyor. Ayrıca festival, farklı milletlerin bir araya gelmesiyle de yerelden uluslararası olma yolunda ilerlemektedir.

Program kapsamında Beşiktaş'ın çeşitli noktalarında, belli başlı atölyeler kurulacak. Çocuk, resim, heykel, özgün baskı, karakalem, grafiti, maske, karikatür, hat, ebru, edebiyat gibi atölyelerin yanında, görsel performans ve sahne gösterim çalışmaları olarak tiyatro, dans, müzik dinletisi, şiir dinletisi, gölge oyunları gibi alanlar oluşturulacak. Festival boyunca, izleyicilerin çalışmaları takip etmesi sağlanırken aynı zamanda katılımcı hale gelmeleri de amaçlanıyor.

SSV Derneği 6 yılda 5 festival, 6 tiyatro oyunu, 60'ı sanat etkinliği olmak üzere 100'ün üzerinde faaliyette yer almış bir dernek olarak, çalışmalarına Edirne ve İstanbul olarak devam etmesinin yanı sıra iki ilde daha dernek açmayı planlamaktadır. Böylece Türkiye'nin her yerine SSV Derneği’ni taşıyarak; kırsalda, okulda, meydanda sanatı ortak bir dil haline getirmeyi hedefliyor.

Değişimin sanatla olacağına inanan SSV Derneği, özelikle “Bir çocuk değişir dünya değişir.” diyerek güzel çocuklarla güzel bir dünya yaratılacağına inanıyor. 23 Ekim 2016'da Akatlar Kültür Merkezi'nde 14.00'te ilk tanıtım ve tanışma kokteylini gerçekleştirilecek olan festivale, sanatın içinde olan, olmayan; sanatla ilgilenen ya da ilgilenmeyen herkes davetli…