info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne Sele Teslim

Evleri ve bir hastaneyi su bastı, ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Edirne’de dün akşam saatlerinde başlayan ve gece saatlerinde etkisini artıran sağanak, su baskınlarına neden oldu. Edirne-Kırklareli, Edirne-Havsa karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Caddelerin suyla kapandığı kentte bazı araçlar yolda kaldı. Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa köyünde yaşayan 70 yaşlarındaki Veysel Evren’den ise haber alınamıyor. Evren’in evine ve tavuk çiftliğine giden AFAD ekipleri kimseye ulaşamadı. Evren’in selde kaybolduğu düşünülüyor Edirne dün akşam saatlerinde Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girdi.

Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısı yaptığı kentte, gece boyunca etkili olan ve giderek şiddetini artıran sağanak, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Edirne Belediyesi ekipleri İlhami Ertem, Sadık Ahmet ve İstasyon Caddesi’nin de aralarında olduğu 6 caddeyi aşırı su birikmesi nedeniyle trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de kapalı caddelerde denetim yaparak, su baskınlarına karşı önlemler aldı. Gece özel bir hastanenin acil servis bölümünün sular altında kaldığı kentte, bazı bodrum katı evler de sular altında kaldı. Aşırı yağmurun etkileri sabah saatlerinde etkisini ortaya çıkardı.

Edirne’den Kırklareli ve Havsa ilçesine giden karayolu suyla kaplanması nedeniyle bir çok araç mahsur kaldı. Bir süre trafiğe kapanan karayollarında ulaşım sabah saatlerinde güçlükle sağlandı. Ekipler, suyla kapanan karayollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 Edirne’de gece etkisini artırarak yağmaya devam eden sağanak nedeniyle Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan çok sayıda evin bodrum katlarını su bastı. Ev sahipleri, bahçelerinde bulunan kumları çuvallara doldurarak suyun evlerine daha fazla girmesini engellemeye çalıştı. Bazı mahallelerde elektrikler kesilirken, park halindeki bazı araçların da su içinde kaldığı görüldü. Özel bir hastanenin acil bölümünde de su baskını yaşandı.

Bu nedenle hastanenin acil bölümüne hasta kabul edilemedi. Meteoroloji yetkilileri, kentte yağmurun sabah saatlerinde kadar zaman zaman etkisini artırarak yağmaya devam edeceğini ve metre kareye 75 kilogram yağış düşmesinin beklendiğini açıkladı.