info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kar Tarihi Belli Oldu Ama...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün yayınladığı son dakika verileriyle gelecek haftanın karla geleceğini duyurdu.

Beklenen karın geleceği tarih belli oldu ancak son yayınlanan 2017 verileri korkuttu. Önemli kurumların araştırmalarına göre haberler kötü. Gelecek yıllarda kar çok daha geç kalabilir...

Geç kalan kar yağışını birçok kişi memnuniyetle karşıladı ancak uluslararası ölçüm kuruluşlarının son yayınladığı veriler ise korkuttu. Kar o yüzden mi geç kaldı?

Dünya'nın termostatını izleyen Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi, NASA, İngiliz Met Ofisi ve diğer gruplara göre 2017 yılı El Nino olayının gerçekleşmediği en sıcak yıl olarak kabul ediliyor. 2017 yılının Dünya'nın kaydedilen en sıcak yıllarından biri olduğu, sanayi devriminin gerçekleşmesinden bu yana görülen, ve sürekli hız kazanan bir yükseliş olduğu görülüyor. El Nino tipi bir olay, okyanus kabarmalarına ve hava sıcaklıklarında artışa neden olabildiği gibi, son yılların en sıcak yıllardan biri olarak anılmasının da sebepleri arasında sayılıyor.

Her bir grubun belirttiği nihai rakamlar kısmen birbirinden farklı olmakla birlikte bunun nedeni, hızla ısınan Arktik bölge gibi verice fakir alanlarda yapılan sıcaklık ölçümlerinden kaynaklanıyor. Örneğin Arktik (kutup bölgeleri) çapta sıcaklıklar üzerinde hesaplamalar yapan NASA, 2017 yılının kaydedilen en sıcak yılı olduğu sonucuna ulaşmışken, Arktik bölgelerin büyük bölümünü hesaplamaları dışında tutan NOAA, 2017 yılını en sıcak üçüncü yıl olarak kaydetmiş. hava-sicakliklari-haberleri-son-dakika 2017 yılının en sıcak üç yıl arasında yer aldığı, 2000 yılından beri gerçekleşen en yüksek 17 sıcaklığın, bugüne kadar kaydedilen 18 sıcaklık arasında yer aldığı kesinlik kazanmış durumda. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi (NOAA) göre 2017 yılında karasal ve okyanus yüzeylerindeki global çapta ortalama sıcaklık 0.84 santigrat derece olarak gerçekleşti.

Bu oran, 20. Yüzyılın ortalamasının üzerinde bir oran. Bu yönüyle kurumun veri tabanında kaydedilen 2016 ve 2015 yıllarından sonraki en yüksek sıcaklığa sahip yıl olma özelliği taşıyor.

Düşen hava sıcaklıklarıyla birlikte uzun süreli kar yağışı görülecek. Gelecek hafta başından itibaren günlerce kar yağacak. 14 dereceye kadar yükselecek sıcaklıklar sonrasında aniden düşerek salı günü 2 derece civarında olacak ve günlerce sürecek kar yağışı başlayacak. Gelecek hafta başında etkisini göstermeye başlayacak olan kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor.