info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye’nin İlk Bağımsız İl Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu

Demokratikleşme ve uluslaşma sürecini acilen tamamlamalıyız.

Türkiye'de tek bir il Kırklareli, bağımsız bir belediye başkanı tarafından yönetilecek. Önce partisi CHP tarafından aday gösterilmeyen, ardından sandıktan çıkan sonuca rağmen günlerdir yeniden sayım nöbeti tutan Mehmet Siyam Kesimoğlu 112 oy farkla Başkan seçildi.

Ben sevgiyle yürüyen bir adamım, hümanist bir insanım. Kimseyi ötekileştirmeden, dışlamadan, herkesi eşit mesafede kucaklayan bir yapıya sahibim. Bunların hiçbiri de siyaseten değil, olduğum gibi biriyim ben. Sandıktan çıkan sonucun temelinde bu var. Kaldı ki Bağımsızlık benim karakterimdir. Siyaset hesap işidir. Partimde aday belirlendikten sonra açık havada bir toplantı düzenledim, bir kaç yüz kişiye duygu ve düşüncelerimi paylaşırım dedim, ama orada 5 bin kişiyi gördüm. O 5 bin kişi bana yapılan haksızlığın, bana yaşatılan mağduriyetin ve kendi iradelerine konan ipoteğin karşısında durmak için oradaydılar. Demokrasi talebinin, haktan, adaletten yana güçlerini ortaya koymanın bir sembolü olarak… Ben onlardan cesaret aldım, “yürü önümüzden Kesimoğlu” dediler… 

Adliyeden belediyeye 45 dakikada geldik araçla… Demek ki toplumda bir arayış var. Türkiye'nin siyasi yelpazesindeki tüm partilerin halka bakışı, kamuoyuna yaklaşımları bir arayışa sevk ediyor seçmeni… Türkiye'ye demokrasi lazım ve hemen şimdi lazım. Biz, iki süreci tamamlayamadık; biri demokratikleşme, diğeri uluslaşma. Bütün sorunlarımız da bundan kaynaklanıyor. Eğer bu iki süreci bitirmiş olabilseydik bugün bizi kimse tutamazdı. Demokratikleşme için bir yerden başlamak lazım; o da Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'dur. Bu ikisi düzelmeden demokrasi güçlenmez.

Demokrasi istemenin bir bedelinin olacağını bilerek bu yola çıktım. Onun için sürekli vurguluyorum, öncelikle Türkiye'deki siyasi yapının düzelmesi lazım, değişmesi lazım. Bu olursa ekonomik ve sosyolojik sorunlar kendiliğinden çözülür. Siyasetçi özgür olacak. Sandığı koyacaksın, halk seçecek, “ tek bir adam” değil.

Ekrem benim kardeşim zaten konuştuk. Son derece yetenekli, donanımlı, çalışkan, bir kardeşimiz. İstikballe ilgili önü çok açık, çok farklı noktalarda halkımıza hizmet imkanı bulacaktır. Mazbatayı alalım, sandıklara desteğe de gitmeyi istiyorum. Bölgedeki belediye başkanı arkadaşlarımı da alıp, yardımcı olmak için çıkacağız yola. İstanbul'da da hakla, hukukla, adaletle ilgili bir süreç var, rozet şart değil, iyi bir yurttaş, iyi bir Atatürkçü olarak buna her türlü katkıyı yapmak isterim.

Ben Kırklareli halkından bağımsız aday olarak oy istedim, Kırklareli halkı da Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu bağımsız belediye başkanı olarak seçti. Eğer yarın benim için bir siyasi partinin çatısı altında siyaset yapma koşulları oluşursa, bunu da önce kuşkusuz halkıma sorarım. Onların bağımsız oyları ile seçildiğim bu makamı bir siyasi partiye tahvil etmem, devşirmem.

Benim belediye meclis üyem yok şu anda. Fakat hiç önemli değil. Çünkü öncesi dönemde de tüm kararları yüzde 90 oy birliği ile geçirdim. Söz konusu Kırklareli olduğunda hep ortak aklı aradım. Belediye Meclisi'nde 5 sene önce ilk toplantı çok önemliydi, orada bir konuşma yaptım, dedim ki “ Biz seçim zamanı hasımdık, şimdi hısım olduk…

Burada İnci Deremiz var, onun ıslahı ve çevre düzenlemesi için Porsuk Çayı'nın çevresini yapan mimari ekibe proje hazırlattım. Şu anda 7 buçuk kilometrelik bir hat var, yaya yolları, bisiklet yolları, bunu yapacağız. Otoparklarımızı artıracağız. Kadınlara yönelik eğitim merkezlerimiz var, ürünlerini satabilecekleri organizasyonlarımız var.