info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karlı Hafta Geldi

Meteoroloji’den son dakika hava durumu haberleri

Geçtiğimiz hafta düşmeye başlayan hava sıcaklıkları düşüşünü sürdürüyor. Meteoroloji'nin son dakika hava durumu verilerine göre soğuk ve karlı hava dalgası yarından itibaren yurdu etkisi altına almaya başlıyor. Kar bekleyen Türkiye için haberler iyi, yurdun büyük çoğunluğu kar yağışı altında kalacak.

Hafta sonuna kadar soğuk hava etkisini sürdürecek...

Son dakika raporlarına göre hava sıcaklıkları bir miktar daha düşecek ve yağışlar birçok noktada kara dönüşecek. İstanbul’a kar bekleyenler için ise haberler kötü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminler bu hafta İstanbul’da sadece karla karışık yağmur beklendiğini gösteriyor.

İstanbul dahil yurdun büyük çoğunluğu yeni haftayı yağmurla karşılayacak salı gününden itibaren hava sıcaklıkları daha da düşecek ve iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak.

Ülkemizin batı ve kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, bugün (Pazar) Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, İstanbul ,Kocaeli, Yalova, Manisa, Düzce, Zonguldak ve Bartın ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Bolu, Düzce, Ankara ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Bu akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, yarın (Pazartesi)sabah saatlerinde Batı Akdeniz ve Muğla Kıyılarında görülecek yağışların yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa), Güney Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.