info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çanakkale`deki Deprem Büyük Hasara Yol Açtı

Çanakkale`nin Ayvacık ilçesi açıklarında, 5,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İlk belirlemere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, depremi değerlendiren Prof. Okan Tüysüz, bölgede daha büyük bir depremin beklenmediğini söyledi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, deprem saat 06.51'de kaydedildi. Sarsıntının 9,25 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. 

VALİ TAVLI'DAN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ekiplerin yaptığı ilk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığını söyledi.

Bölgede incelemelerin sürdüğünü aktaran Tavlı, ''Ekiplerimiz depremin meydana geldiği bölgede tarama çalışması yapıyor. Ayvacık kaymakamlığımız ve AFAD ekiplerimiz depremin merkez üssü olan Ayvacık ilçemizde kontrol çalışmalarını sürdürüyorlar. Depremin bu şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun.'' diye konuştu.

"DAHA BÜYÜK BİR DEPREM SÖZ KONUSU DEĞİL"

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Depremin olduğu yer, Bababurnu'nun en batı kesimi; Türkiyen'in batı ucunda bulunan yerlerden biri" diyen Tüysüz, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde de burada peşpeşe depremler meydana gelmişti. Bu deprem oldukça sığ bir derinlikte oluştu ve yörede kuvvetle hissedildiğini düşünüyorum. Sadece kötü yapılmış yapılarda bazı hafif hasarlar beklenebilir; çatlaklar oluşması mümkün. Bu tür hasarlar varsa da, tespit yaplmadan önce girmemekte yarar var.
Bu bölge için çok büyük deprem beklentimiz yok. Daha büyük deprem üretecek çok büyük faylar söz konusu değil. Bu uzun bir fay değil. Türkiye'nin diri fay haritasına geçmiş bir fay değil. Bu depremi üreten fayın ne olduğu konusunda mevcut bir bilgi yok.Bu depremin ardından 4-4,5 büyüklüğünde deprlemleri beklemek mükün. Belli bir süre aktivite olacaktır ama daha büyük bir deprem beklentisi söz konusu değil."