info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne`de Yaz Festivali

Edirne Belediyesi, “Edirne ve Nessebar’ın Tarihi, Kültürel ve Turistik Hazineleri’nin Tanıtılması” projesi kapsamında Edirne SummerFest’ isimli festival düzenlenecek.

Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda 11-12 ve 13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde; Edirneliler Türk-Bulgar ezgileri ve iki kültüre ait dans gösterileriyle muhteşem bir hafta sonu yaşayacak.

Edirne Belediyesi’nin Bulgaristan’ın Nessebar Belediyesi ile ortak olarak Interreg IPA Sınır Ötesi İşbirliği BG- TR Programı’nın mali desteği ile uygulamakta olduğu CB005.21.128 numaralı ‘Edirne ve Nesebar’ın Tarihi Kültürel ve Turistik Hazineleri’nin Tanıtılması’ isimli proje kapsamında ‘Edirne SummerFest’ isimli festival düzenlenecek. 11-12 ve 13 Mayıs 2018 tarihlerinde Edirne Belediyesi Kent Ormanı’nda gerçekleştirilecek olan ‘SummerFest Edirne’ isimli festivalde her iki şehrin birbirinden renkli dans ve müzik gruplarının performansları sergilenecek.

İki kentin kültürel tanıtımı ise video ve görsel materyallerle yapılacak. Festival, 11 Mayıs Cuma Günü 18.00 ile 20.00 Saatleri arasında Trakya Üniversitesi Absolutely Nothing isimli müzik grubunun konseriyle start alacak. 12 Mayıs Cumartesi Günü 14.00 ile 21.00 saatleri arasında; Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Trakya Üniversitesi Modern Dans Topluluğu, Balkan Hattı Müzik Grubu ile Nessebar’dan gelen Folklor Grup Bulgarka, Folklar Grup Makedonya ve Şarkılar Korosu Mesambria Edirneliler ile buluşacak.

Festival, 13 Mayıs Pazar Günü 11.00 ile 14.00 saatleri arasında Folklor Grup Bulgarka, Folklar Grup Makedonya, Yunan Şarkıları Korosu Mesambria ve DJ performans ile devam edecek. ‘SummerFest Edirne’ isimli festivale tüm Edirne Halkı’nı davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, festivaller kenti Edirne’de; Edirnelilerin ve Edirne dışından gelen misafirlerin bu hafta sonu da harika zaman geçireceğini söyledi. Edirne’nin geçtiğimiz hafta Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri ile adından söz ettirdiğini ifade eden Gürkan, “Kültür şehri Edirne; bu hafta sonu iki ayrı festivale ev sahipliği yapacak.

Bir taraftan 8. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali ile uluslararası bando ekipleri; kentin çeşitli noktalarında konser verirken; diğer taraftan Edirne Belediyesi Kent Ormanı; Türk-Bulgar ezgileriyle yankılanacak. Bulgaristan’ın Nessebar Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz projeyle hedefimiz; iki kentinde kültürü tanıtmak ve kentlerin turistik değerini arttırmak.

Bu hafta sonu gerçekleştireceğimiz bu etkinlikle; hedefimize daha da yaklaşmış olacağız. Tüm Edirne Halkı’nı festivallerimize davet ediyor; Edirnelilerin güzel bir hafta sonu geçirmesini diliyorum” dedi.

SUMMERFEST EDİRNE  FESTİVALİNİN PROGRAMI

11 MAYIS CUMA

18:00- 20:00 Trakya Üniversitesi Müzik Topluluğu’nun konseri

12 MAYIS CUMARTESİ

14:00 Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisi

14:30 Trakya Üniversitesi Modern Dans Topluluğunun gösterileri

16:00 Balkan Hattı Müzik Grubunun konseri

19:00 Nessebar Belediyesi Folklore group Bulgarka Nessebar Belediyesi Folklore group Makedonka Nessebar Belediyesi Yunan Şarkıları Korosu Mesambria

13 MAYIS PAZAR

11:00 Nessebar Belediyesi Folklore goup Bulgarka Nessebar Belediyesi Folklore group Makedonka Nessebar Belediyesi Yunan Şarkıları Korosu Mesambria

12:00-14:00 DJ Performans