info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Kırklareli Belediye Başkan Aday Adayı Tuna Soykan: Yaşanabilir Kent Sözü Veriyorum

Doğup büyüdüğü Kırklareli’nin yönetimine talip olan Tuna Soykan, “Bu kente vefa borcumu ödemek için adayım. Rekor bir oyla seçilirim” dedi.

CHP Kırklareli Belediye Başkan aday adayı Tuna Soykan: Yaşanabilir kent sözü veriyorum

Yerel seçimlere dört ay kala siyasi partilerin adayları da netlik kazanmaya başladı. CHP, Kırklareli'nde belediye başkan adayını henüz açıklamadı. En güçlü adaylardan biri ise diş hekimi olan Tuna Soykan… Kendisine yönelik talepler üzerine adaylık kararı aldığını söyleyen Tuna Soykan, aday gösterilmesi halinde Mart 2019'daki yerel seçimde rekor bir oyla Kırklareli Belediye Başkanı seçileceğini söyledi. CHP'li Soykan, “Kırklareli'nin bir kaldıraca ihtiyacı var; o kaldıraç benim” ifadelerini kullandı.

Kırklareli hak ettiği yerde değil. Bir yetki almak ve Kırklareli'ni hak ettiği seviyeye taşımak istiyorum. Kırklareli'nin refah seviyesini, esnafın gelirini artıracak projelere imza atmak istiyorum. Kırklareli sevdalısı bir adamım dedi. Kırklareli'nde doğup büyüyen ve kentte yıllardır yürüttüğü çalışmalar nedeniyle “Kırk- lareli'nin ağabeyi” olarak anılan CHP'li Tuna Soykan açıklamalarını şöyle sürdürdü: soykan

Toplumun bana vermiş olduğu ağabeylik rolünü titizlikle koruyorum. Şimdi sıra bilgimi ve tecrübemi Kırklareli'nin hizmetine sunmaya geldi. Kırklareli'ne karşı bir vefa borcum var. O borcu ödemek için aday oldum. Kırklarelililere daha yaşanılır bir kent, daha başarılı bir belediye sözü veriyorum. Ne zaman ihtiyaç olmuşsa elimi taşın altına koymuş CHP için üzerime düşeni yapmışımdır. Şimdi bir Kırklareli çocuğu göreve talip.

CHP'nin Kırklareli Belediye Başkan aday adayı Tuna Soykan, kent için projelerini de anlattı. Kentin sahip olduğu değerlere dikkat çeken Soykan, “Kırklareli'nin yüzde 44'ü ormanlarla kaplı. Tarihi yapısı, arkeolojik kazanımlarıyla dikkat çekiyor. Eti, sütü ve yöresel ürünleriyle bir marka olma potansiyeline sahip. İstanbul'un yanı başında olan Kırklareli silkinip gücünün farkına varmalı. Kırklareli, sınır kenti olmanın avantajını da kullanıp Trakya ve Balkanların gözde bir merkezi haline gelmelidir” diye konuştu.

TUNA Soykan, birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptı. 1987 yılında Kırklareli Atatürk Lisesi'nden Yetişenler Derneği'ni kurdu ve 2 yıl süre ile başkanlığını yaptı. 198994 arasında belediye meclis üyeliği görevinde bulundu. 2003 yılında faaliyete geçen, Kırklareli Üniversitesi'nin kurulması için kampanyalar düzenleyen Kırklareli Hareketi Derneği'nin kuruculuğunu yaptı. 1991'de SHP İl Başkanı seçilen Tuna Soykan, 1993'te CHP'ye katıldı. Soykan, Kırklareli CHP Kurucu İl Başkanı olarak görev yaptı