info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyanın Edebiyatçıları Kırklarelinde Buluştu

Trakya’nın illeri Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’nin ses sanatçısı, çalgı aleti ustaları, yazar ve şairleri, her ayın Cumartesileri bir araya gelerek şiir ve müzik dinletisi yapmaya devam ediyorlar.

Bu kez de, Kırklareli Kültür, Sanat Edebiyat derneği(KIRKSEDER) Başkanı Erman Ulusoy ve Firdevs Büyükateş tarafından karşılanan Tekirdağ, edebiyat, Kültür Sanat derneği (TEKSAD) ve Edirne ile diğer ilçelerden gelen edebiyatçılar, Kırklareli belediyesi kültür merkezinde bir şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirdiler. 

Keyifli bir havada başlayan etkinlik, bir şairin vefat haberiyle hüzne sahne oldu.84 yıllık çınar Enis Ilgar’ın kadınlara sitem dolu şiiri, hüzün ve edebiyat vurgusunun aynı keyifle hissedilmesini sağladı. Ardından bir diğer çınar,70’lik Macit Sabır’ın tarih ve şiir resitali ile dinleti ayrı bir havaya büründü. Bir şehidin hikâyesini anlatan Yaşar Tülüş, davetlilerin gözlerinin dolmasına neden oldu. 

Hüzünlü, eğlenceli, duygulu ve müzik katkılı geçen şiir-müzik dinletisinde, tüm mesajlar 8 Mart Kadınlar günü ve 18 Mart Çanakkale zaferi ağırlıklı olarak verildi. Tekirdağ’dan TEKSAD adına Celal Çalık, Necmettin Tez, Emine Sonal, Zeynel Akata, Murat Ürtekin, Recep Ümit Nişancı, Durani Kocaağa’nın temsil ettiği etkinlik, Toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ererken, ileride Trakya’nın edebiyatçılarının Trakya platformu olma yolunda önemli bir yol kat ettiği ve bunun gerçekleşmesinin yakın olduğu vurgulandı.
Kaynak : Murat Ürtekin