info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AB - Türkiye Haftalık Raporu

Türkiye - AB Komisyonu Türkiye’de bulunan 230 bin sığınmacı çocuğun okula gidebilmesini sağlamak amacıyla bir “Şartlı Nakit Transferi” programı başlattı.

Eğitim için Şartlı Nakit Transferi projesi Türkiye hükümeti, UNICEF ve Kızılay ortaklığında hayata geçirilecek Toplam 34 milyon € bütçeli program kapsamında sosyal ve ekonomik açıdan güç koşullarda bulunan ve çocukları okula giden sığınmacı ailelere iki aylık dönemlerde para yardımı yapılacak.

“Eğitim Yardımı Programı’nın yürütülmesine Kızılay ve UNICEF katkı sağlayacak. Acil Sosyal Durumlar İçin Güvenlik Ağı Programı kapsamında yer alan bu uygulama, AB Komisyonu’nun Eylül 2016’da başlattığı, sosyal açıdan en güç durumdaki sığınmacı ailelerin barınma ve gıda gereksinimlerini karşılayabilmeleri için ‘Kızılay Kartı” verilmesi yönündeki uygulama temel alınarak geliştirildi.

Program sayesinde 230 bin çocuğun okula gitmesine olanak sağlanması hedefleniyor. Üç milyondan fazla sığınmacının bulunduğu Türkiye’de sığınmacı çocukların okula erişimi en önemli sorunlardan biri olmaya devam etmekte. Halihazırda 500 bin sığınmacı çocuk okula devam gidebiliyor durumdayken, 370 bin çocuğun bu olanağa sahip olmadığı belirtiliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin