info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cuma Günü Okullar Açık mı?

Ramazan Bayramı`nın gün itibariyle sona erecek olmasıyla birlikte yarın okulların açık olup olmadığı ile ilgili arayışlar da arttı.

Peki milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren Cuma günü okullar açık mı? Ramazan Bayramı tatilinin dokuz gün olması vatandaşları sevindirdi. 7 Haziran Cuma gününün resmi tatil olarak açıklanması ise öğrencileri arayışa geçirdi. Peki yarın okul var mı? İşte detaylı açıklama... Ramazan bayramı tatil takvimi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamayla duyurulmuştu.

Ramazan Bayramı tatilinin 3 Haziran Pazartesi 13.00'te başlayıp, 6 Haziran Perşembe günü sona ereceği hatırlatılan idari izin yazısında, şu ifadelere yer verildi: "Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların 3 Haziran 2019 Pazartesi günü yarım gün ve 7 Haziran 2019 Cuma günü tam gün idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür."

Kamu kurum ve kuruluşları, 10 Haziran Pazartesi günü itibariyle iş başı yapacak, 14 Haziran Cuma günü yaz tatiline girecek olan okullar da aynı tarihte açılacak.