info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Düşündüğünüzden Daha Sağlıklı Yiyecekler

Düşündüğünüzden daha sağlıklı olan 7 yaz meyvesi

Çocukluğumuzda komşu bahçelerinden gizlice kopardığımız meyveleri artık sadece market reyonlarında görebiliyoruz ama olsun. Doğru miktarda tüketildiğinde birçok sağlık sorununu engelleyen bu tatları beklememize değdiğini düşünüyoruz.

Dut 

Dut Kırmızısı var, beyazı var. Pekmezini yap, reçelini yap. Ne su ister ne gübre, kendinden çıkar. Memleketin her köşesinde görürsün, dayanamaz bir bir koparır yersin. Yaprağını da ipek böceğine yedirirsin. Bir meyveden daha ne istersin.

Böğürtlen

İçerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Ağızda oluşan yaralar için de tavsiye edildiğini biliyoruz. Reçeli ayrı güzel, çayı ayrı tatlıdır. Şurubunu da yaparsın, marmeladını kendine saklarsın.

Kayısı

Yaz geceleri insanı daha fazla mı acıktırır bilmiyoruz ama hazımsızlık problemi bu aylarda çoğalır. Çözümü de Malatya’dan gelir. Cildi güzelleştirdiği yetmez, çekirdeğinden de ilaç yaparlar. Suyunu içmek ayrı bir keyif, kurusunu yemek ayrı. Sen ne güzel meyvesin ey kayısı!

İncir

Bize ağaca tırmanmayı öğreten meyvedir incir. Şimdiki çocuklar bilmez ama incir ağacı olmayan bahçe yoktu eskiden. Fazla yedik mi karnımız ağrırdı ama verdiği enerji ve sağlık ile bütün yaz bir oraya bir buraya koştururduk. Şimdiki çocuklar niye yerlerinden kalkmıyor diye merak ediyoruz ya. Bir cevabı da burada yatıyor olsa gerek.

Şeftali

Kim sevmez şeftali suyunu?

Kim sevmez kütür kütür şeftali dilimleri yemeyi?

O da bizi seviyor olacak ki, karaciğerimizden bağırsağımıza, cildimizden saçlarımıza kadar nerdeyse her yerimize iyi gelir. Vitamin deposu olan şeftali için küçük bir uyarı, yemekten 2-3 saat sonra tüketiniz. Mideyi bu kadar yormayın.