info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

El Bab`da 2 Asker Şehit Oldu, 15 Asker Yaralandı

TSK, El Bab`da iki askerin şehit olduğunu, 15 askerin de hafif yaralandığını açıkladı. Dün gece başlatılan kapsamlı operasyonda, stratejik önemdeki tepelerin ele geçirildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu, 15 askerin de hafif yaralandığı bildirildi.

"STRATEJİK TEPELER ELE GEÇİRİLDİ"

El Bab'ın ele geçirilmesine dönük en kapsamlı operasyon dün gece başlatıldı.

TSK destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri bazı bölgelerde El Bab'ın içlerine doğru ilerlemeye başladı.

Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri'nin de yoğun bombardımanla destek verdiği harekatta, stratejik önemdeki tepelerin ele geçirildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da harekatı sabaha kadar Ankara'daki Savaş Harekat Merkezi'nde takip etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, El Bab üzerinde uçan insansız hava araçlarından gelen canlı görüntüleri izledi. Zaman zaman görüntülerin değerlendirilmesini bizzat yapan Akar, bazı hedeflerin vurulması için emir verdi.

Bölgedeki askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, gece aynı anda birçok hedefe yönelik olarak başlatılan harekatta stratejik önemdeki Hastane Tepesi, Akil Dağı ve Gençlik Merkezi ele geçirildi.

Gece boyu yaşanan şiddetli çatışmalar gün ağarınca da devam etti. Harekata zırhlı birlikler ve topçular da destek verdi.

189 DAEŞ HEDEFİ VURULDU

Topçu atışlarıyla DAEŞ'e ait 189 hedef vuruldu. Savaş uçakları ise 58 bina, 1 karargah binası, 3 tünel girişi, 2 kontrol noktası ve 1 silahlı aracı imha etti.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 169'uncu gününde gerçekleştirilen operasyonlarda DAEŞ'e ait 254 hedef vuruldu, 58 terörist etkisiz hale getirildi. Koalisyon uçakları da 7 hava harekatıyla 13 hedefi vurdu.