info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirovalılar Kleopatra Koyu`nun Katledilmesine Tepkili

Antalya Kemer`e bağlı Tekiraovalılar, Kleopatra koyunun beton ve turizm adı altında katledilmemesi için tepki gösteriyorlar.

Tekirovalılar yaptıkları açıklamada;

"Kleopatra Koyu (Mehmet Ali Bükü) Antalya’nın Kemer İlçesine bağlı Tekirova Mahallesi sınırları içerisinde yer alan, bölgede gerek Tekirova halkı ve gerekse tüm Türkiye’den gelen misafirlerimizce ücretsiz ve serbestçe kullanılabilen son doğal birkaç koydan birisidir.

Ziyaretçileri içerisinde denize girebilir, piknik ve doğa gözlemciliği yapabilir, balık tutabilir, fotoğraf çekimleri ve yürüyüş yapabilir, çadır kurabilirler.

Hal böyleyken, içerisinde sayısız bitki ve hayvana da ev sahipliği yapan koy, tabiat parkına dönüştürüldü, ihale edildi ve turizm tesisleri kurmak amacıyla çok yıldızlı otel sahiplerine verilmek isteniyor. Bu sebeple bizler artık burayı özgürce bir daha kullanamayacağız. Bu ve buna benzer çok az sayıda doğal kalmış koy, bizler destek olmazsak çok yakında hiç kalmayacak ve bizler alternatif turizm yapacak alanlar bulamayacağız.

Yetkililerden ve ilgililerden talebimizdir ki; Tekirova Kleopatra Koyu dün olduğu gibi bugün de ve bundan sonra da halkın kalsın, ticari amaçlarla kiraya verilmesin, yapılaşmaya açılmasın, bakir kalsın.

Bu nedenle 30.05.2018 tarihinde gerçekleştirilmiş olan söz konusu ihalenin iptalini talep ediyoruz"Dediler.

Kaynak : Murat Ürtekin