info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye, Şehit Olan Kahraman Polis Fethi Sekin’in Ardından Ağlıyor

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi`nde görevli 43 yaşındaki Sekin, yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düştü.

Adliye binası C kapısı istikametine seyreden şüpheli aracı gördükten sonra yola çıkan Fethi Sekin, dikkati ve tecrübesi sayesinde çok sayıda insanın yaşamını kurtardı. Teröristleri fark ettikten sonra silahını çeken şehit polis memuru, aracın kapıya yönelmesine mani oldu.

Araçtan inen silahlı teröristleri de kovalayan Sekin, açılan ateş sonucu şehit oldu.

Şehit polis memuru, kovalamaca sırasında da teröristlerden birini öldürdü.

Bu arada, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da şehit Sekin için, "Şehit düşen cefakar ve fedakar polis memuru, olayın daha az zaiyatla atlatılmasını sağladı" ifadelerini kullanmıştı.

ŞEHİT POLİS, ANNESİNİ 2 AY ÖNCE KANSERDEN KAYBETTİ

Şehit polis, 2014 yılında İzmir Adliyesi’ndeki görevi sırasında manevra yapan bir aracın çarpması sonucu yaralanmış, tedavisinin ardından tekrar göreve dönmüştü.

Elazığ'ın Baskil İlçesine bağlı Doğancık Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Üç çocuk babası şehidin 6 kardeşinden biri de polis.

Annesi Hatun Sekin'i 2 ay önce kanserden kaybettiği ve ve 66 yaşındaki babası Mehmet Zeki Sekin'in de eşini kaybetmesinden sonra İzmir'deki oğlunun yanına gittiği belirtildi.

"KAHRAMAN POLİS" SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Twitter üzerinde dün açılan #FethiSekin başlığı en fazla mesaj paylaşılan hesaplar arasına girdi. Bugün de #Kahramanımız başlıklı hesap ise şehit polis memuruyla ilgili duygularını paylaşmak isteyen kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şehit polis memurunun kahramanlığına ilişkin düşüncelerini dile getiren sosyal medya kullanıcıları, İzmir Adliyesine yolu düşen hemen herkesin simaen de olsa tanıdığı Sekin ile olan anılarını da paylaştı. Bunlar arasında "duruşmaya yetişmek için park yeri arayıp bulamayan bir tercümana polis aracını çekerek yer açması ve başka bir polis tarafından ceza yazılmaması için camına not bırakması" da yer aldı.

Onun nasıl bir insan olduğunu anlamak için adliyede tercüman olarak çalışan Günel Tahirli Cansu’nun anlattığı şu kısa hikayeye bakmak yeterli aslında:

Tercümanlık yaptığım için sık sık gidiyorum İzmir Adliyesi’ne.Bir kaç hafta önce bir duruşmaya katılmak zorundaydım. Duruşma saatine az kalıyordu arabayı park edecek yer bulamadım resmi araçların olduğu yere doğru yaklaştım bir polis arabası ve yanında bir polis memuru duruyordu, duruşmaya geç kalıyordum.

Camı açtım ve polis memuruna dedim ki: “Abi ben emniyetin tercümanıyım hiç bir yerde yer bulamadım arabayı park etmek için, evde bebek bıraktım acil duruşmaya katılıp eve dönmem lazım bana yardımcı olabilir misiniz?”
Polis memuru polis arabasını çekti ve “Kardeşim buraya park edebilirsiniz” dedi. “Tamam” dedim, “Abi en fazla 1 saate kalmaz çıkarım dedim”. Gittim duruşma bitti, çıkışta polis abiye yaklaştım teşekkür ettim, bana dedi kardeşim arabanın camında kağıt var onu kendin kaldırırsın.

Arabaya yaklaştım kağıdı elime aldım geri ona doğru gittim, abi dedim ceza olmasın bu.“Yok” dedi, “Ceza yazmasınlar diye koydum.Ceza gelirse kardeşim ben hep burdayım merak etmeyin”. Arabaya geldim kağıdı arabaya bıraktım. Akşam Taner gelince anlattım dedim yardım ettiler ama böyle bir fşey var o da atma kalsın dedi. Ama dediyse öyledir.

Bugün patlamada bir trafik polisinin şehit olduğunu duydum bir anda aklıma o polis abi geldi nedense, sonra yok dedim kendi kendime.Sosyal medyada resmini görünce Taner’i aradım kağıt arabada duruyordu çünkü, “Bi’ bakar mısın?” dedim polis memurunun adına ve bir kaç dakika sonra Taner bana kağıdın resmini yollayarak; “Evet o şehit olan, Fethi Sekin” dedi.İyilikler hiç bir zaman unutulmuyor Türk halkının gururu! Allah rahmet eylesin sana abi…

Fethi Sekin hakkında, polis okulu yıllığında yazılan "Polis okuluna efsane gibi gelip giden, uykusunda bile hoşkin oynama kabiliyetine sahip, mert, gakkoş karakteriyle, hoş gülüşüyle biz arkadaşları asla unutmayacağız" mesajının paylaşıldığı ifadelerde Sekin'in Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı ve 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir ile birlikte anılması dikkati çekti.

Sosyal medyada şehit Sekin'in Altınordu Futbol Kulübü altyapısındaki oğlunun Galatasaray altyapısına alınması konusunda da bazı kullanıcılar mesajlar paylaştı.

Galatasaray Spor Kulübü de bu çağrılara kısa sürede yanıt vererek, Sekin Ailesi'nin acısını henüz çok taze ve bu tür kararların alınması için erken olmakla birlikte tüm kamuoyunun Galatasaray altyapısının kapılarının şehidin emanetine ardına kadar açık olduğu, eğitim bursu verilmesi dahil her türlü imkanın Galatasaray camiasının, Sekin ailesine ve Türkiye'ye sözü olduğu bildirildi. 

Facebook da şehit polis memuru Fethi Sekin'in kişisel hesabını, "anıtlaştırılmış hesap" olarak değiştirdi.