info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ulaşıma Kar Engeli

Kar yağışı nedeniyle Türkiye`de çok sayıda noktada ulaşımda zorluklar yaşanıyor.

Bingöl'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Elazığ'a ulaşımı sağlayan karayolu kapandı, çok sayıda araç mahsur kaldı. Kar yağışı ve tipi yüzünden Bayburt-Erzurum kara yolunun Kop Dağı Geçidi ulaşıma kapandı. Siirt’te kar yağışı nedeniyle 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Adıyaman'ın Besni ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarıyla yolda mahsur kaldı. Sivas’ın Gürün ilçesinde okuldan çıkıp köylerine giderken tipi nedeniyle kendilerini taşıyan minibüsün içerisinde mahsur kalan öğrenciler, İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. Erzincan-Gümüşhane kara yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanınca çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Ardahan’da kar ve tipi yolları kapattı.

Türkiye'de çok sayıda noktada ulaşımda zorluklar yaşanıyor. Yoğun kar yağışının yaşandığı Bingöl, Elazığ, Siirt, Adıyaman, Gaziantep, Konya ve Sivas'ta araçlar kapanan yollarda mahsur kaldı.

BİNGÖL-ELAZIĞ KARAYOLU KAPANDI

Bingöl'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Elazığ'a ulaşımı sağlayan karayolu kapandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla Bingöl-Elazığ karayolunda görüş mesafesi sıfıra düştü.

Ulaşıma kapanan yolda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Kızılay ve AFAD ekipleri bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalara başladı.

Yetkililer, mecbur kalınmadığı sürece vatandaşları özel araçlarıyla trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı.

KOP DAĞI GEÇİDİ ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı ve tipi yüzünden Bayburt-Erzurum kara yolunun Kop Dağı Geçidi ulaşıma kapandı.

Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının ardından Kop Dağı Geçidi her iki yönlü ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri fırtına ve tipi nedeniyle kar temizleme ve tuzlama çalışması yapamıyor. 

Bölgede güvenlik önlemi alan trafik ekipleri araçların geçişine izin vermiyor. Yolcu otobüsleri Bayburt şehir merkezinde bekletilirken yaklaşık 50 araç Aşağıkop köyündeki depolama alanında bekletiliyor. Erzurum yönünden gelen araçlar ise Aşkale ilçesindeki trafik kontrol noktasında depolanıyor.

Yetkililer, yol açma çalışmalarına başlanılamaması nedeniyle sürücüleri bölgeye gelmemeleri konusunda uyardı.

SİİRT’TE 60 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Siirt’te kar yağışı nedeniyle Şirvan, Eruh, Pervari, Baykan ve Tillo’da 60 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü ekipleri yol açma çalışmaları başlattı. 

Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle Pervari ilçesine bağlı Gökbudak, Geçittepe, Keskin, Bent, Doğan, Yapraktepe ve Sarıyaprak, Gümüşören köy gurup yolları, Şirvan ilçesine bağlı Ormanbağı, Maden köyü yolları, Eruh ilçesine Çetinkol, Cintepe, Demiremek, Dikboğaz, Dağdöşü, okçuları, Yanıkses, Bilgili, Kuşdalı, Görendoruk Baykan ilçesine bağlı Ardıçdalı, Dedebakır, Tütenocak, Yeşilçevre, Yarımca, Kasımlı, Gümüşören köy yolları ulaşıma kapandı. Ulaşımın sağlanması için İl Özel idare ekipleri yol açma çalışmaları başlattı. Köy yollarının açılması için 10 ayrı ekiple başlatılan çalışmalar devam ediyor.

ŞANLIURFA'DA KAR VE TİPİ NEDENİYLE ONLARCA KİŞİ MAHSUR KALDI

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kar ve tipi nedeniyle Diyarbakır yolu trafiğe kapanırken içerisinde yaklaşık 20 kişinin olduğu 1 yolcu minibüsü ile 4 otomobil yolda mahsur kaldı. Yol açma çalışması yapan ekipler yaklaşık 5 saattir mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren vatandaşlara ulaşmak için zamanla yarışıyor. 

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe ile Diyarbakır arasındaki yol trafiğe kapandı. Yoğun kar ve tipi nedeniyle ilerleyemeyen araçlar, kırsal Demirci Mahallesi yakınlarında mahsur kaldı. Kar küreme araçları ve greyderin açtığı yolda ilerleyen AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri, yaklaşık 5 saattir kurtarılmayı bekleyen ve donma tehlikesi geçiren vatandaşlara ulaşabilmek zamanla yarışıyor. 

Yaklaşık 20 kişinin içinde olduğu araçlar arasında bir yolcu minibüsü ve 4 otomobilin olduğu öğrenildi.

ADIYAMAN'DA SÜRÜCÜLER ARAÇLARIYLA YOLDA MAHSUR KALDI

Adıyaman'ın Besni ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler araçlarıyla yolda mahsur kaldı. Besni-Gaziantep karayolu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kar temizleme çalışmaları bitene kadar ulaşıma kapatıldı. Yolda kalan bazı araçları ise polis ekipleri itekleyerek ilerlemesini sağladı.

NURDAĞI'NDA KAR YAĞIŞI TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Gaziantep'e gitmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı.

İlçede öğle saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Nurdağı-Gaziantep yolu Akyokuş mevkii kar nedeniyle buz tuttu. Kar yağışına yolda yakalananlar ilerlemekte zorluk yaşadı. Sürücüler ve yolcular araçları iterek ilerlemeye çalıştı. Karayolları ve belediye ekiplerinin yol açma çalışmaları devam ederken, polis yolda güvenlik önlemi alarak sürücüleri uyardı.

KONYA'DA ŞEHİRLER ARASI KARAYOLLARI TRAFİĞE KAPATILDI

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle şehirler arası kara yolları, kamyon ve tır trafiğine kapandı. 

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Afyonkarahisar, Konya-Ankara, Konya-Isparta, Konya-Antalya, Konya-Adana ve Konya-Karaman kara yolları, tır ve kamyon trafiğine kapatıldı.

Kent çıkışlarında önlem alan trafik ekipleri, araçların geçişine izin vermedi.

Karayolları ekipleri, belirtilen yollarda iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

TİPİ NEDENİYLE MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER KURTARILDI

Sivas’ın Gürün ilçesinde okuldan çıkıp köylerine giderken tipi nedeniyle kendilerini taşıyan minibüsün içerisinde mahsur kalan öğrenciler, İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Edinilen bilgiye göre taşımalı eğitim kapsamında Gürün’den aldığı öğrencileri Bağlıçay ve Ayvalı köylerine taşıyan minibüs, yarım metreye ulayan kar kalınlığı ve tipi nedeniyle Ayvalı köyü yolunda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüsle birlikte özel bir otomobil de mahsur kaldı. Servis şoförünün yardım çağrısı üzerine İlçe Özel İdaresi ekipleri iş makinesi ile araçların yanına giderek her iki aracı da saplandıkları yerden çıkartmayı başardı. Öğrencilerin ve özel otomobilde bulunan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

DİYARBAKIR-VİRANŞEHİR KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Diyarbakır-Viranşehir karayolu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı ve tipi sonucu ulaşıma kapanan Diyarbakır-Viranşehir kara yolunda Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden Diyarbakır'a hasta taşıyan özel bir ambulans ile bazı araçlar mahsur kaldı.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine Ovabağ Jandarma Karakolu, AFAD ve Karayolları ekiplerince mahsur kalan araçların kurtarılması amacıyla başlatılan çalışma sürüyor.

Bölgede kar yağışı ve tipi devam ediyor.

KAYSERİ YÖNÜNE GİDİŞ TRAFİĞE KAPANDI

Dün gece başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı Kahramanmaraş'ta hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı özellikle kuzey ilçeler ve şehrin yüksek kesimlerinde etkili olurken, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile karayollarına bağlı ekiplerin yolları açmak için aralıksız kürüme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Kahramanmaraş-Kayseri yolunda TIR'ların kayması sonucu Kayseri yönüne gidiş trafiğe kapanırken, yolda kalan sürücüler TIR'ı iterek yolu açmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Yolun Kahramanmaraş yönünde ve Elbistan-Göksun Karayolu'nda ise ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

HEYELANLAR YAŞANDI

Kar ve yağmur nedeniyle Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinin Pınarbaşı Umutlu bölgesinde, Ekinözü ilçesinin Alişar bölgesinde, merkez Onikşubat ilçesinin de Hacınınoğlu bölgesinde toprak kayması ve heyelanlar yaşandı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri toprakları temizlemek için çalışma başlattı.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, KARAYOLU KISMEN ULAŞIMA KAPANDI

Adana'nın Kozan-Feke ilçeleri karayolunda çöken istinat duvarı ulaşımı aksattı.

Dağılcak mevkisinde yol kenarındaki istinat duvarı bölgede etkisini sürdüren yağış nedeniyle çöktü.

Moloz yığınları düşen karayolu kısmen trafiğe kapandı. 

Jandarma ekiplerinin uyarıları doğrultusunda bölgede trafik akışı kontrollü sağlanıyor.

Yolun onarım çalışmasının ardından tekrar çift yönlü ulaşıma açılacağı öğrenildi.

KONYA’NIN TÜM ŞEHİRLERARASI YOLLARI TIR VE KAMYONLARA KAPATILDI

Konya’da aşırı soğuktan dolayı gece oluşacak buzlanma sebebiyle tüm şehirlerarası karayolları TIR, kamyon ve büyük araçların geçişine kapatıldı. 

Konya’da yoğun kar yağışının ardından etkisini arttıran soğuk hava yollarda buzlanma ve tipiye neden oldu. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, gece ilerleyen saatlerde hava sıcaklığının -12 derecelere düşeceği tahmin edilirken, özellikle TIR, kamyon ve büyük araçlarla ilgili tedbir alındı. Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda Konya’yı Ankara, Aksaray, Afyonkarahisar, Karaman, Adana, Antalya, Isparta’ya bağlayan karayolları meydana gelebilecek muhtemel kazaların önüne geçmek amacıyla TIR, kamyon ve büyük araçlara kapatıldı. Bu doğrultuda polis ekipleri İstanbul Çevre Yolu ve Ankara Çevre Yolu başta olmak üzere Konya’nın tüm çevre yollarında uygulama yaparak büyük araçların karayollarına çıkışına izin vermiyor. Saat 19.00’da başlayan uygulama Çarşamba sabah saat 09.00’a kadar sürecek. Yol kenarında beklemeyen TIR sürücüleri ise şehir merkezindeki uygun alanlara yönlendirildi. Bazı TIR sürücüleri ise yolun açılacağı saate kadar yol kenarlarına araçlarını park etti. 

TENDÜREK GEÇİDİ'NDE MAHSUR KALAN TIRLAR KURTARILDI

Ağrı ile Van arasındaki ulaşımı sağlayan 2 bin 644 rakımlı Tendürek Geçidi'nde tipi nedeniyle mahsur kalan 2 TIR ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan Türkiye'nin en önemli transit geçiş güzergahlarından Tendürek Geçidi'nde tipi etkili oldu. 

Bölgede gün boyunca etkili olan kar yağışının ardından hızı saatte 20 kilometreye ulaşan rüzgar, akşam saatlerinde tipiye neden oldu.

Tipi özellikle geçidin en yüksek noktaları olan Somkaya ve Gülizar köyleri arasında kalan kısımda etkili oldu.

Söz konusu bölgede şiddetli rüzgarın dağlık alandan yola savurduğu kar nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar indi.

Tipi nedeniyle bölgede birçok sürücü ilerlemekte zorluk çekerken ağır tonajlı iki araç ise yolda kaldı.

2 bin 644 rakımda mahsur kalan TIR'lar, Karayolları 11. Bölge ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmalarının ardından kurtarıldı.

Karayolları 11. Bölge ekibinden Aytaç Durmaz, iki gündür bölgede karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Yolun açık olduğunu aktaran Durmaz, "Geçidin yüksek kısımlarında rüzgarın hızı saatte 20 kilometreye kadar çıktı. Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ancak bölgede sürekli buzlanma riski de var. Tipinin devam ettiği bölgeden geçecek tüm sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları ve yanlarında çekme halatı bulundurmaları gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ARDAHAN’DA KAR VE TİPİ YOLLARI KAPATTI

Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolları ulaşıma kapandı. 

Ardahan'da öğle saatlerinde başlayan kar yağışının ardından akşam saatlerinde etkili olan fırtına hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışının beraberinde getirdiği fırtına, kent merkezinde ve Ardahan-Artvin karayolu üzerindeki Sahara Geçidi ile Ardahan- Posof karayolunun Ilgar Geçidi’nde etkili oldu. Bu nedeniyle Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolları ulaşıma kapandı. Yetkililer, sürücülerin takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını istedi.

TOKAT'TA KAR YAĞIŞI ULAŞIMI AKSATTI

İl genelinde kar yağışı nedeniyle Tokat-Sivas ve Tokat-Niksar kara yollarında ulaşımda aksamalar yaşanıyor. 

Tokat-Sivas kara yolunun Çamlıbel ve Kızıliniş mevkilerinde yoğun kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar karda mahsur kaldı. 

Tokat-Niksar kara yolunda da yoğun kar yağışı etkisini gösteriyor. Yolun Ormanbeyli köyü yakınlarında bazı tır ve otomobiller mahsur kaldı. 

Bu arada il genelinde de yoğun kar yağışı etkili oluyor.

AFAD ekipleri, Kızıliniş mevkisinde araçlarında mahsur kalan işitme engelli 5 öğrenci ile şoför ve öğrencilerin yanında bulunan 2 kişiyi kurtararak Artova ilçesine götürdü.

ORDU'DA KAR YOLLARI KAPATTI, EKİPLER HASTALAR İÇİN SEFERBER OLDU

Ordu'da etkili olan kar yağışının ardından yolu kapanan mahallelerde mahsur kalan 2 hasta, Büyükşehir Belediyesi ile 112 Acil Servis ekiplerince hastaneye yetiştirildi.

Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Kumru ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde 72 yaşındaki Ayşe Çalışıcı rahatsızlandı. Ailenin durumu bildirmesi üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ve sağlık ekipleri yola çıktı. 

Yoğun bir çalışmanın ardından söz konusu mahalleye ulaşan ekipler, Çalışıcı'yı hastaneye ulaştırdı. 

Karın etkisini gösterdiği Kumru ilçesi Ulubey Çubuklu Mahallesi'nde de bir hasta, ekiplerin yolun temizlemesi üzerine hastaneye sevk edildi.

Gölköy ilçesine bağlı Aydoğan Mahallesi'nde kar nedeniyle iki kişi, araçlarında mahsur kaldı. Yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söz konusu kişiler bulundukları yerden kurtarıldı.

YAYLADAĞI’NDA KAR YOLLARI KAPATTI

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Gece saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı yolları kapattı. 

Hatay’ın en soğuk ilçelerinden biri olarak bilinen Yayladağı’nda akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimler ve Yayladağı-Antakya Karayolu trafiğe kapanırken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Kar nedeniyle 2 saat boyunca kapanan yollar karayolları ekipleri tarafından kar küreme araçları ve tuzlama araçlarıyla yeniden trafiğe açıldı.

Bölge trafik ekipleri ve jandarma ekipleri yolda önlem alarak, ilçeye giriş ve çıkışlar için sadece kar lastiği olan araçların geçişine izin verdi.