info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbulu Alacağız Dedi

Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul- Beşiktaş Belediyesi Ziyaretinde Konuştu:

Türkiye’nin dünya kadar derdi var ama onlar belediyelerimizle uğraşıyorlar. Bütün dünya duysun.

14 belediye başkanımızı görevden alsanız dahi İstanbul’u biz alacağız! MYK'nın gündeme dair yaptığı haftalık değerlendirmeler, 03 Ocak 2018 tarihli basın açıklamasında kamuoyu ile paylaşıldı: Ne yazık ki, işçinin nasıl geçineceğini düşünmeyen bir hükümetle karşı karşıyayız.

Açlık sınırı 1608 lira ama tespit edilen asgari ücret 1603 lira. Kendi saraylarının bütçesi bir dakikada bir asgari ücret yerken, hükümet bu asgari ücret tespitiyle asgari ücretli çalışana “seni açlığa mahkum ediyorum, sana bu müstahak” demiştir.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan Bylock ve Mor Beyin Bilgi Notuna göre: Tuzağa düşen AKP ve AKP yargısıdır, defalarca uyarmamıza rağmen insanların hayatları karartılmış, işlerinden ihraç edilmiş, tutuklanmış, hatta mahkum edilmişlerdir. İlk gün söylediğimiz sözü tekrar ediyor ve hükümetten, devlet kurumlarından ByLock hakkındaki delil durumunu, listelerin nasıl oluşturulduğunu ve gerçek rakamsal bilgileri bizimle paylaşmalarını istiyoruz.

CHP Emek Büroları tarafından hazırlanan haftalık emek gündemine göre: Çıkarılan KHK ile toplu sözleşme düzeni kökten değiştirildi. Artık hükümet ile işçi konfederasyonları arasında imzalanacak çerçeve protokoller, alt sendikaları da bağlayacak. Bundan sonra sendikalar çerçeve protokolde öngörülen zam oranından daha fazlasını isteyemeyecek. Dolayısıyla son söz sendikalardan, konfederasyonlara geçmiş oldu. Haftalık İş Cinayetleri Raporuna göre: İstanbul'da yüksek gerilim hattında çalışırken akıma kapılan 18 yaşındaki işçi Kadir Aydoğdu yaşamını yitirdi.

Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan haftalık ekonomi ilgi notuna göre: OHAL'in sürüyor olması ve kalkacağına ilişkin hiçbir belirtinin bulunmaması, bu yetmezmiş gibi, hiçbir hukuki çerçeveye sığdırılamayacak sivil yandaşlara cezasızlık ile ilgili KHK çıkarılması, Türkiye'ye para getirecek olanlar açısından risk algısını tırmandırıyor. 2019’da yapılacak seçimlerin bir oldu-bittiyle ve OHAL şartları altında, her tür hukuksuzluk göze alınarak yapılmasının ihtimal dahilinde olması, hem iç hem dış aktörleri TL’ye güvenmekte isteksiz kılıyor ve dövize yönelişi daha da kamçılıyor.

İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından hazırlanan haftalık İnsan Hakları Raporuna göre: Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli 20 yaşındaki H.K., sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği ve PKK’yı övdüğü suçlamasıyla il jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Jandarma er, sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haftalık Doğa Hakları Raporuna göre; Amasra Gömü Köyü’nde yapılmak istenen termik santrale alan açmak için zeytin ağaçları kesildi.

Kaynak : Murat Ürtekin