info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AB Türkiye Raporu

Ekonomik ve Ticari İşbirliği Güçlendirilmeli

Almanya Şansölyesi Angela Merkel Avrupa Parlamentosu’nun Strazburg’daki Genel Kurulu’nda milletvekillerine hitaben bir konuşma yaparak, Avrupa’nın geleceğine ilişkin görüşlerini açıkladı. Konuşmasında “hoşgörü” ve “dayanışma” vurgusu yapan Merkel, bir AB ülkesinde hukukun üstünlüğünün zayıflatılması ya da basın özgürlüğüne saldırılmasının tüm AB'ye yapılmış bir eylem olduğu anlamına geldiğini, dayanışmanın bunu gerektirdiğini ifade etti.

Ticaretten sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström, ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile transatlantik ticaret gündemini görüşmek üzere ABD’nin başkenti Washington’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Uluslararası işbirliği ve kalkınma konularından sorumlu AB Komiseri Neven Mimica Çin’e yaptığı ziyaretinde, AB'nin sürdürülebilir kalkınma ve bağlantı konusunda Çin ile çalışma isteğini yeniden teyit etti.

Avrupa Birliği ve Güney Afrika arasındaki siyasi zirve kapsamında bir araya gelen liderler, AB-Güney Afrika Stratejik Ortaklığı’nın uygulanmasına odaklanarak, ikili ve bölgesel ilişkileri güçlendirmek için ekonomik ve ticari işbirliği ve iş ortamının iyileştirilmesi, yatırım ve iş yaratma fırsatları gibi konuları ele aldı. Brexit müzakereleri kapsamında Birleşik Krallık’ın AB’den ayrılma sürecine ilişkin düzenlemeleri içeren anlaşmanın müzakereciler düzeyinde sonuçlandırıldığını bildiren AB Komisyonu, bir sonraki aşamaya geçilmesine yönelik önerisini Avrupa Konseyi'ne iletti.

Müzakere heylerinin mutabık kaldığı anlaşma, AB liderlerinin katılımıyla 25 Kasım Pazar günü Brüksel’de düzenelenecek zirvede ele alınacak. AB'nin 2017 yılında toplam tarımsal üretimi 2016 yılına göre %6,2 arttı. Tarımsal üretimdeki artışın özellikle hayvansal ürünlerdeki üretim artışına bağlı olarak gerçekleştiği tespit edildi. AB Komisyonu 11. Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü öncesinde antibiyotik kullanımına ilişkin genel eğilimler hakkında gerçekleştirilen kamuoyu araştırması çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Ankete katılanların %32’si geçtiğimiz 12 aylık dönem içerisinde antibiyotik kullandığını ifade ediyor

Kaynak : Murat Ürtekin