info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Avrupa Birliğine Karşı Türk Birliği Kuruluyor

7 ülkenin bir araya gelip (AB)’Nİ kurması ve gittikçe büyüyerek ülkeler arasında siyasal ve ekonomik olarak dengelere müdahale etmesi neticesinde büyüyen Avrupa Birliği, yıllardır Türkiye’yi AB’ne almıyor.

Ecevit zamanında bizzat üye olmamız için teklif getiren AB’nin, bugün Türkiye’ye takındığı tavrı kabul edemeyen ve bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini düşünen işadamı Sefer Özdemir. AB’nin kuruluşunda olduğu gibi,7 ülke olarak TÜRKBİRDEV’İ (Türkiye birliği devletleri) kurdu.

İstanbul’da Türkiye’nin 81 ili ve dünya ülkelerinden Türk temsilcilikleriyle bir araya gelerek çalıştay gerçekleştiren TÜRKBİRDEV başkanı Sefer Özdemir ve başkan yardımcısı Aybek Ashmadov, davetlilere güzel bir organizasyon hizmeti sundu. TÜRKBİRDEV’İN neden kurulduğunu açıklayan başkan Özdemir, “Avrupa birliği, Türk halkını görmezden geliyor. Arap baharından sonra barış ve özgürlüğün beklentisi içinde olanlar, bugün Ortadoğu’da kan ve gözyaşından başka bir şey bulmadılar.

Türk soyu da aynı tehlike içinde bulunmaktadır. Bizi bir türlü istemeyen Avrupa birliğine ihtiyacımız yok. Bizim Türk birliğimiz var. Bugün Bosna’da Irak’da gerekli duyarlılığı göstermeyenler, birçok can kaybı karşısında sessiz kalanlar, bizim bu birliği kurmamızın gerekliliğine yönlendirdi. 2 yıl Irak’da yaşadım. Orada babasının kollarında can veren çocuğu görünce, “bu babanın yerinde ben olabilirdim. O çocuk benim çocuğum olabilirdi” dedim. Türk birliği 1991’de kurulmuş olsaydı, Azerbaycan-Hocalı katliamı olmazdı.2001’de kurulmuş olsaydı, Irak’da felaketler yaşanmazdı.2011’de kurulmuş olsaydı, Suriye’de kan akmazdı. Biz bir partiye veya herhangi siyasi kuruluşa bağlı değil, partiler üstüyüz. Amacımız, Dünyada yaklaşık 500 milyon Türk’ü bir araya getirerek, TÜRK BİRLİĞİNİ KURMAKTIR.

Böylece, ne Bosna ne Azerbaycan ne Filistin Ne Suriye ne de Irak’da insanlar ölmeyecektir. Veto hakkımız olacak, ambargo gücümüz olacak. Biz siyasi partilerden çok kamu idarecilerle, Valilikler, Kaymakamlıklar, belediyeler ve üniversitelerle birlikte çalışarak Türk’ün ve Türk halkının gücünü tüm Dünya’ya kanıtlama ideolojisindeyiz. Sloganımız, TÜRK BİRLİĞİ KARDEŞLİĞİ İLE DÜNYA BARIŞINI SAĞLAMAK’TIR.” Dedi.

Başkan yardımcısı Aybek Ashmadov, “Bu güzel ortamı görünce, bir kez daha Türk’ün gücünü gözler önüne sermiş bulunduk. Bizi böyle bir günde yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize teşekkür ederim. Türk Dünyası sizinle gurur duyuyor” Dedi.

Dünya anneler birliği Kırgızistan temsilcisi RAPAKHAN AİDARKULOVA,birlik tüzüğüne Türk birliğini de ekleme teklifini sundu.

TÜRKBİRDEV çalıştayında,07-07-2017’de onbinlerce,yüz binlerce Türk’ün katılımıyla DEV BİR KURULTAYLA TÜM DÜNYAYA DUYURMA KARARI ALINDI.

TÜRKBİRDEV KURUCU ÜYE DEVLETLER;

1-TÜRKİYE

2-AZERBAYCAN

3-KAZAKİSTAN

4-KIRGIZİSTAN

5-KKTC

6-ÖZBEKİSTAN

7-TÜRKMENİSTAN

Kaynak : Murat Ürtekin