info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Oxford’un Bu Yılki Yıldızı Sıla

Oxford Üniversitesi’nin dünyaca ünlü Modern Ortadoğu Araştırmaları master programının 2017 birincisi bir Türk kızı oldu.

Oxford Üniversitesi’nin dünyaca ünlü Modern Ortadoğu Araştırmaları master programının 2017 birincisi bir Türk kızı oldu. 1988 yılından beri her yıl master mezunları arasında en başarılı öğrenciye verilen ‘Zander Ödülü’ne layık görülen Sıla Uluçay’ın başarısı takdir toplarken Sıla, doktorasını yine Oxford Üniversitesi’nde yapacak. Kolej eğitimini 2008 yılında Hong Kong’da Li Po Chun United World College’de tamamlayan Sıla Uluçay, lisans eğitimini ise University College London (UCL) Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Master eğitimini Oxford Üniversitesi’nde tamamlayan Sıla Uluçay, doktorasını yine Oxford Üniversitesi’nde Hukuk Sosyolojisi üzerine yapacak.

İstanbul’da geçen yıl bir dil okulunda Arapça dil eğitimi alan Uluçay, Ortadoğu konusunda uzmanlaşmış bir akademisyen olmayı arzuladığını belirterek şöyle konuştu:

“Akdeniz’de doğmuş bir genç olarak Ortadoğu ile Akdeniz bölgesi arasında benzerliklerin ve bağlantıların olduğunu düşünüyorum. Bu dil eğitimi sonunda Ortadoğu’yu keşfedip anlamam daha da kolaylaşacak. Dil eğitimi alırken ilk işim İstanbul’daki Suriyeli mültecileri eğitmek amaçlı bir projede yer almak oldu.” 

‘Zander Ödülü’, adını St. Antony’s College eski kıdemli üyelerinden, dünyaca ünlü Alman asıllı Britanyalı hukukçu, akademisyen, yazar Dr. Walter Zander’den alıyor.