info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Üniversite Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

LYS sonuçları 11 Temmuz`da ÖSYM sonuç açıklama sistemine yayınlanacak.

Öğrenciler kimlik bilgileri ile LYS sonuçlarını internet üzerinden sorgulayabilecekler.. Hayallerindeki üniversiteye ulaşmak adına LYS'yi atlatan öğrenciler 11 Temmuzda puanlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite tercihlerini yapacak.

Veliler ısrarcı olmadan öğrencilerimizin tercihlerine saygı duymalılar 

Sadece öğrencileri değil velilerinde stres altında olduğu tercih dönemi için, “Değişmez tavsiyelerimizden biri, öğrencilerimiz tercihlerini yaparken kesinlikle ilgi ve yeteneklerine uygun hareket etmeliler ve bu süreçte de veliler kendi düşüncelerini aktarmalı fakat ısrarcı olmadan öğrencilerimizin tercihlerine saygı duymalılar.

Bunun yanında tercih teknikleri açısından da değerlendirirsek her sene olduğu gibi bu sene de başarı sıralamalarına göre tercihlerimizi yapacağız. Öğrenciler kendi başarı sıralamalarını dikkate alarak üst ve alt sınırları baz alarak yelpaze oluşturabilecek şekilde belli tercihlerde bulunmaları gerekiyor.

Bazı bölümlerdeki puan değişikliklerine dikkat etmeliler.

Adaylar bu bölümleri tercih ederken ayrıca danışmanlık hizmeti almaları çok yerinde olur. Kesinlikle daha önceden üniversiteleri ve bölümleri araştırsınlar. Öğrencilerin düşündükleri meslekler ve bölümler ile ilgili olarak önceden üniversiteleri de araştırmaları gerekiyor. Öğrencilerimizin düşündükleri bölümlerle ilgili karar verirken kesinlikle daha önceden üniversiteleri ve bölümleri araştırsınlar. Hatta bunun yanısıra yine tercih edecekleri üniversiteleri gidip yakından görmeleri ve araştırmaları gerekiyor.

Çünkü üniversitelerin beyan ettikleri şeyleri yerinde olup olmadığını takip etmeleri gerekiyor. Devlet veya vakıf olmaksızın birçok üniversitemiz çift anadal ve yandal gibi bazı alanları öğrencilere sunuyorlar. Fakat bunların hangi bölümlerde olduğu kritik öneme sahip. Yine genel anlamda üniversitelerin yurt dışı ile bağlantılarının takip edilmesi, iş garantilerinin olup olmadığı, farklı sektörlerle iletişim içinde çalışmalar içinde olup olmadıkları da incelenmelidir.

Yenilenebilir enerji, mekatronik mühendisliği ve sağlığın önü açık. Geleceğin meslekleri için değil de disiplinler olarak bakarsak yenilenebilir enerjiler konusunda yoğunlaşma var. Mühendislikler etkilerini korumaya devam ediyor. Ayrıca bu senelerde fazlaca üzerinde durulan bir alan da mekatronik mühendisliği. Son olarak da sağlık ve sağlık teknolojilerinin gücünü koruyup ileriki dönemlerde de son derece iyi yerlere sahip olacağı görülüyor.