info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ankara`da Teslim Olan Erler Konuştu

Ankara`dan bir son dakika haberi daha geldi

Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi`nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. 

Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü. Başbakan Binali Yıldırım darbe girişiminde 161 kişinin şehit olduğunu açıkladı. 

Şu ana kadar çeşitli rütbelerden 2839 asker gözaltına alındı. Başbakan Binali Yıldırım "161 şehidimiz var" dedi. 

Darbe girişimine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 2839`a ulaştı. Sayı sürekli artıyor. Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700`e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi`nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. 

Teslim olan askerler önce TÜİK binasına, daha sonra da Polis Akademisine götürüldü. Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü. Yaklaşık 150 kişilik, silahlı mühimmata sahip bir grup asker ise Genelkurmay Başkanlığı içinde bekletiliyor. Özel Harekatçılar da Genelkurmay önünde. Genelkurmay`a her an operasyon düzenlenebileceği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı içinde darbeye katılmadığı için elleri bağlı olarak odalar içinde kilitli tutulan subay ve astsubaylar, sabah saatlerinde tahliye edildi. Aralarında tankçı subay ve astsubayların da bulunduğu bir grup rütbeli asker ve erbaş da teslim oldu. 

 Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz: "Ankara`da Beştepe`deki Jandarma Genel Komutanlığı bu asilerin, isyancıların kontrolüne geçmişti. Buradan Türkiye`deki 81 ilin jandarmasını sevk ve idare edip darbe çabası içindeydiler. Etrafları sarıldı. Akşamdan beri orada çatışma devam ediyor. Hemen hemen sonuçlanmak üzere. Şu ana kadar orada darbe girişiminde bulunan asi askerlerin 16 tanesi ölü ele geçirildi. 250`ye yakını gözaltına alındı. Çatışma devam ediyor, sonuçlanmak üzere"

Şırnak`ta Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürcan ile 2`si binbaşı 3`ü yüzbaşı 309 asker gözaltına alındı 3. Ordu Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Çağlar gözaltına alındı Sivas`ta, hakim ve savcı oldukları öğrenilen 6 üsteğmen ve bir teğmen gözaltına alındı Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, darbe girişiminde yer alan 3. Ordu Harekat Kurmay Yar Başkanı Tuğgeneral Çağlar yakalandı. 

Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer 11`İ SUBAY 67 ASKER EMNİYETTE TUTULUYOR 
Darbe girişimine müdahalenin ardından dün gece saatlerinde gözaltına alınan 11`i subay 67 asker, emniyette tutuluyor. Öte yandan, darbe girişiminin ardından Atatürk Havalimanı`nda hayat normale dönüyor. Personelin ve yolcuların büyük kısmının havalimanına gelememesi dolayısıyla, hava trafiği açık olmasına rağmen uçuşlar gerçekleştirilemiyor. Havalimanına gelen yolcuların ise bekleyişleri sürüyor. Uçuşların öğleden sonra normale dönmesinin beklendiği bildirildi. Bu arada, saat 10.30 sıralarında havalimanının Florya tarafında bir askeri uçağın uçuş yaptığı bilgisi kule tarafından yetkililere aktarıldı. 

İsyancı askerlerin önemli merkezlerinden Akıncılar üssü basıldı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar kurtarıldı. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, helikopter Çankaya Köşkü`ne getirildi. 

Çengelköy Sabancı Polis Merkezini ele geçirmek için polisle çatışmaya giren 2`si subay 7 asker yakalandı. Çatışma sonrasında bölgeye gelen takviye polislerin müdahalesi sonucunda, askerler kaçmaya başladı. Ekiplerin takibiyle 2`si subay 7 asker gözaltına alındı. Emniyete götürülürken askerleri darp etmek isteyen bir grup vatandaş, polisler tarafından engellendi. Bu arada, darbe girişiminin ardından giriş ve çıkışlara kapatılan Hasdal Kışlası`nda bulunan 4 rütbeli asker, nizamiyeye gelerek dışarı çıkmak istedi. Darbe girişimine katıldıkları iddia edilen subaylar, çıkışlarına izin vermeyen nizamiye görevlilerini silahla tehdit etti. Bunun üzerine nizamiye görevlileri, askerlerin silahlarını alarak etkisiz hale getirdikten sonra polise haber verdi. Hasdal Kışlası`na gelen polisler tarafından alınan 4 rütbeli asker, polis aracına bindirilirken bir grup vatandaşın saldırısına uğradı. Polisler, vatandaşları engelleyerek askerleri emniyete götürdü.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Tank Kurmay Albay Bahadır Dalgıç`ın darbe girişimiyle ilgili olarak gözaltına alındığını bildirdi.  Darbe girişimi kapsamında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan ile 130 asker gözaltına alındı.

İzmir`de sürdürülen operasyonda Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız gözaltına alındı.

Ankara ve İstanbul`da düzenlenen darbe girişimi soruşturması kapsamında, Tümgeneral Özkan Aydoğdu gözaltına alındı. 

Kocaeli`de Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ`nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 34 şüpheli emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 4`ü general, 34 asker emniyet güçlerince gözaltına alınırken, 1 zırhlı araç ve 4 tanka el konuldu. Donanma Komutanlığında darbeye teşebbüs eden askerler tarafından kaçırılarak İstanbul`a götürülmeye çalışılan 2 amiral, Dilovası`nda emniyet güçleriyle girilen çatışmada kurtarıldı. Soruşturma, çok yönlü olarak sürdürülüyor. 

Ankara`da teslim olan erler konuştu! 

 -Harbiye Orduevi ve TRT polis kontrolüne geçti. 
 -Reuters`ın haberinde Genelkurmay binasının darbeci askerlerden alındığı belirtildi. 
 -Sabah 07.35 sularında Genelkurmay`dan çıkartılan bir tank, kapıda barikat kuran kamyonlara ateş açtı. 
 -Harbiye`deki orduevine polisin girdiği, kontrolü ele aldığı belirtiliyor. -3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı gözaltına alındı. 
 -Darbeci askerler, polislere zaman zaman helikopterden ateş açtı. Askerler, bazı noktalarda kendilerini durdurmaya çalışan halkın üzerine de ateş açtı. 
 -İstanbul Bayrampaşa`da tanklar 12 aracı ezdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tatilini geçirdiği Marmaris’teki otelden ayrılmasının ardından askerlerle polisler arasında çıkan çatışmalar sabaha karşı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi gününden bu yana Grand Yazıcı Club Turban’da tatil yapıyordu. Darbe girişiminin başlamasından saatler sonra aynı gruba ait Grand Yazıcı Mares’te açıklama yapan Erdoğan, İstanbul’a gitmek üzere ayrıldıktan yaklaşık 1.5 saat sonra askerler helikopterle geldikleri Grand Yazıcı Club Turban’a bomba attı. Askerlerle polisler arasında bu iki otelin hemen yakındaki üçüncü bir otel olan Case De Maris’te çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 2 polisin şehit olduğu çatışma bir süre devam etti. Askerler daha sonra helikopterle bölgeden uzaklaştı. Marmaris Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekipleri, çatışma bölgesinde inceleme yaptı. Son dakika haberi: Ankara`da teslim olan erler konuştu! 

Şu ana kadar 29 albay ve 5 general görevden alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PYD terör örgütü ile irtibatı olan Yargıtay, Danıştay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtay Daire Başkanı ve üyeleri ile HSYK’da görev yapan FETÖ/PYD örgütü mensubu üyeler ile Sözde Yurtta Sulh Komitesi mensubu general, amiral, subay, astsubay, er ve erbaşlar hakkında gözaltı kararı" verdi. Son dakika haberi: Ankara`da teslim olan erler konuştu! 

Beştepe yakınlarına uçaklar bomba attı. Bölgeden dumanlar yükselirken çok sayıda yaralı olduğu anonsları üzerine ambulanslar bölgeye sevk edildi. Etimesgut`taki askeri birlikte darbeci askerlerin diğer askerler tarafından yakalanıp polise teslim edildiği, rütbelerinin söküldüğü belirtiliyor. Ankara`da teslim olan erler konuştu! Darbeci askerlerin elinde bulunan bir Sikorsky ve bir Süper Kobra helikopterinin F-16 tarafından vurulduğu öğrenildi. 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla darbe girişiminde bulunduğu öne sürülen Mersin Garnizon Komutanı ve Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan gözaltına alındı. Kelepçelenen Demirhan’a telsiz verdiği ileri sürülen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen de yakalandı. Dağdelen’in yüzünün kan içinde olması dikkat çekti. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, dün saat 22.30 sıralarında İl Emniyet Müdür Vekili Yakup Usta ve Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar’ı arayarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülke yönetimine el koyduğunu ve kendisinin de sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirtilerek Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınmasına karar verdiği iddia edilen Nejat Atilla Demirhan’ın gözaltına alınmasına karar verdi. 

Öte yandan darbe girişimi sırasında Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, polis telsizinden sıkıyönetim garnizon komutanı olduğunu belirterek, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve İlçe Kaymakamlarının gözaltına alınması anonsu geçti. Başsavcılığın gözaltı kararının ardından Demirhan’ın makamının bulunduğu liman içindeki komutanlık karargahı polis tarafından ablukaya alındı. Polis, karargahın liman içinde bulunmasından dolayı liman A-B-C-D kapılarında konuşlandı. Giriş ve çıkışları kontrolü altına alan ekipler, Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’ı gözaltına aldı. Bu sırada karargaha girmek isteyen 2 asker de polis tarafından gözaltına alındı. Tuğamiral, kelepçelenerek adliyeye götürüldü. 

Ekipleri karargaha giderek Nejat Atilla Demirhan ile görüştüğü ve kendisine ait polis telsizi kullanması için verdiği iddia edilen Güvenlik Şube Eski Müdürü Hasan Basri Dağdelen’i de gözaltına aldı. Zırhlı araç ile Emniyet Müdürlüğüne getirilen Dağdelen’in yüzünün kanlar içinde olduğu görüldü. 

İzmit`te binlerce kişi darbe girişimini protesto etti. Toplanan kalabalık, Kartepe’de bulunan askeri birlikten ayrılan tankların ilerlemesine engel oldu. Polis, 5 tanka el koyarken, 22 asker gözaltına alındı. 

Atatürk Havalimanı’nda askeri darbe girişimi kapsamında polis 55 askeri gözaltına aldı. Gözaltına alınan askerler Özel Harekat Polisi eskortu eşliğinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek. 

Boğaziçi Köprüsü`nde bulunan askerlerin açtığı ateş sonucu reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiği bildirildi. Olçak, AKP`nin reklam kampanyalarının mimarıydı 

Ankara`da teslim olan erler konuştu! 

- Harbiye`de ve Çengelköy`de polis lojmanlarının bulunduğu noktalarda çatışmalar olduğu belirtiliyor.
- Genelkurmay Başkanlığı`ndan yeniden çatışma sesleri geldi. 
- 01.50`de AA`dan geçilen haberde "Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları, darbe girişiminde bulunan bölücü terör örgütü FETÖ mensupları tarafından kullanılan askeri helikopterleri etkisiz hale getirmek için Ankara semalarında uçuşunu sürdürüyor" ifadeleri yer aldı 
- Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçağı, darbe girişiminde bulunanların elindeki Sikorsky helikopteri düşürdü. Ankara`da bir Süper Kobra helikopterin de düşürüldüğü bilgisi var. 
- Vatandaşlar pek çok kentte sokağa döküldü. Darbe girişimindeki askerleri durduruyor. 
- Ankara, Özel Harekat Merkezi, darbe girişiminde bulunan askerler tarafından bombalandı. 17 polisin şehit olduğu belirtiliyor. 
- Anadolu Ajansı TBMM`ye bomba atıldığı bilgisini paylaştı. Meclis binasından duman yükseldiği görüldü. TBMM`ye atılan bomba nedeniyle bazı polis memurları ve Meclis görevlileri yaralandı, kulis camları kırıldı 
- Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul ve Ankara`daki kalkışmayla ilgili olarak, "Bu olaylar meydana geldiği andan itibaren Sayın Valimizle bir araya gelip İstanbul üzerine yoğunlaştık. Buradaki problemi çözmek için çalışıyoruz. Birinci Ordu Komutanlığı içinde küçük bir grubu temsil ediyorlar. Endişe edecek bir durum yok, bunlara katılmayan ve şu anda emir komuta zinciri içinde olan diğer birliklerle birlikte gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi. 

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, İstanbul ve Ankara`daki FETÖ`nün darbe girişimine ilişkin "Eşkiyalar başarılı olamayacaklar" dedi. 
Ankara`da teslim olan erler konuştu!  

-Türkiye olağanüstü bir gece yaşıyor. Her şey İstanbul`da köprülere askerin çıkmasıyla başladı. DHA kameralarına yansıyan görüntülerde Boğaziçi Köprüsü`nde tankların yürüdüğü görüldü.Ankara`da ise jetler Meclis ve Genelkurmay üzerinde uçuş yaptı. Başbakan Binali Yıldırım yaşanan gelişmeler için "Bu bir kalkışmadır. Ucunda ölüm dahi olsa gereken yapılacak" diye konuştu. 
- Başkent Ankara`da silah sesleri duyuldu. MİT binasına helikopterden ateş açıldı. Saat 01.30 sularında da Ankara`da şiddetli patlama sesleri geliyor. -Jetler ve 3 Süper Kobra helikopteri Ankara`da Genelkurmay üzerinde uçuş yaptı. Genelkurmay Başkanlığı önüne çok sayıda güvenlik ve sağlık ekibi sevk edilirken, savaş uçaklarının da uçuş yaptığı görüldü. 
- Emniyet tüm personeli göreve çağırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan ilk açıklama: Halkı sokaklara davet ediyorum Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan ilk açıklama: Halkı sokaklara davet ediyorum