info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ankara`ya Kışın İlk Karı Düştü

Başkent Ankara`ya, sabah saatlerinde kışın ilk karı yağdı.

Meteoroloji'den, Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğle saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı beklendiği duyurusu geldi.

Kar yağışının Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da akşam yer yer kuvvetini artıracağı öngörülüyor. Bu illerde yağışın, yarın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 3, Ağrı'da sıfırın altında 2, Erzurum ve Ardahan'da 1, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 6 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığının ise Iğdır'da 12, Erzincan'da 10, Kars ve Erzurum'da 7, Ardahan ve Ağrı'da 6 derece olması bekleniyor.

Bu arada D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ile Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

D-100 karayolunun Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek mevkilerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı zeminde tutarak beyaz örtü oluşturdu.

Karayolu ekiplerinin aralıksız çalışmasıyla trafikte ciddi bir sorun yaşanmazken, polis yolda ring halinde bulunarak sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor.

Öte yandan, kentin yüksek kesimlerinde bulunan Topuk Yaylası, Güzeldere, Kardüz ve Tepeköy mevkilerinde ise yağış devam ediyor. Söz konusu bölgelerde kar yağışının zeminde etkili olduğu bildirildi.