info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beşiktaş Şehitlerine Veda

İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıda şehit olan 44 kişi son yolculuklarına uğurlanıyor. Dün yurdun dört bir yanında törenler vardı.

Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik, polis memuru Haşim Usta ve Emniyet Amiri Yıldırım için İstanbul'da tören yapıldı. 

Haşim Usta için Fatih Camisi'nde gerçekleştirilen törene şehidin ailesinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Namazın ardından Usta'nın cenazesi Çevik Kuvvet tören kıtası tarafından omuzlara alınarak araca taşındı. Şehidin kızı Melis Usta'nın bu sırada sürekli babasının tabutuna dokunduğu görüldü.

Erdem Özçelik için de Başakşehir Şamlar Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Özçelik'in yakınları, tabutun başında uzun süre gözyaşı döktü. Fenalık geçiren bazı yakınlarına sağlık ekipleri zaman zaman müdahale etti.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, anne Mukaddes ile baba İsmet Özçelik ve yakınlarına taziyelerine iletti.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, “Kimden gelirse gelsin, arkasında kim olursa olsun, hangi hain güçler bunlara destek olursa olsun, hepsinden hesap soracağız, hepsinin burunlarından fitil fitil getirmeyi başaracağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Törende, daha sonra şehit Özçelik'in tabutu, omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Tekbir getiren vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Şehit Komiser Yardımcısı Özçelik'in cenazesi, Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'na defnedildi.

Saldırıda şehit olan Emniyet Amiri Yıldırım Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yıldırım için Fikirtepe Mahallesi'ndeki İhsaniye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. 
Yıldırım'ın cenazesi ilk önce baba evine getirildi. Vatandaşlar burada büyük boy Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz" sloganları attı.

Cenaze törenine, Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Yıldırım, camiye geldiğinde şehit Emniyet Amiri Yıldırım'ın ailesine taziyelerini iletti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Yıldırım, şehidin tabutuna omuz verdi.

BASIN MENSUPLARI ALINMADI

Polis memuru Hamit Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis memuru Şahin için öğle vakti Güngören Yeşil Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, askeri yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Soylu ve Ağbal, Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Şehit Şahin'in cenazesi, cenaze namazının ardından Dursunköy Mezarlığında defnedildi. Bu arada şehidin ailesinin isteği üzerine tören alanına basın mensupları alınmadı, bazı basın-yayın kuruluşlarına ise tepki gösterildi.

ANKARA

Polis memuru Mehmet Zengin için Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören düzenlendi.

Cenaze namazı sırasında şehidin yakınlarından "İdam istiyoruz" şeklinde bağıranlar oldu.

Şehidin annesi ve teyzesi gözyaşları içinde cenaze arabasının ardından koştu. 

Şehit polis Mehmet Zengin'in cenazesi Karşıyaka Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Ümit Dündar, AK Parti Ankara milletvekilleri Cemil Çiçek ve Ali Babacan, bazı emniyet ve silahlı kuvvetler mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Polis memuru Yakup Çapat (20) için Karşıyaka Camisi'nde cenaze töreni yapıldı.

Törene, şehidin ailesinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile vatandaşlar katıldı.

Çapat'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından, tekbirler eşliğinde Karşıyaka Polis Şehitliği'ne götürülerek toprağa verildi.

Şehit polis memuru Çapat'ın, geçen yıl mezun olduğu ve bir yıldır İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yaptığı öğrenildi.

Şehit polis memuru Çetin Sarıkaya'nın cenazesi, memleketi Elmadağ'da toprağa verildi. 30 yaşındaki polis memuru Sarıkaya'nın naaşı, cenaze namazı için Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Sungur Camisi'ne getirildi. 

Annesi İnci Sarıkaya şehit oğlunun tabutu başında gözyaşı dökerken, kardeşleri Çiğdem, Metin ve Önder Sarıkaya çevredekilerin yardımıyla ayakta durdu.

Sarıkaya'nın naaşı, Elmadağ Sungur Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Elmadağ Çamlık Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, AK Parti Ankara milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu ve Murat Alparslan, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bekar olan şehit Çetin Sarıkaya, Eylül 2015'ten bu yana İstanbul'da görev yapıyordu.

NİĞDE

24 yaşındaki polis memuru Bora Çelik için Niğde'nin Bor ilçesinde tören yapıldı.

Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan alınan şehit Bora Çelik'in cenazesi, karayoluyla TOKİ Evleri Saltuk Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda Sokullu Mehmet Paşa Camisi yanında bulunan eski Hükümet Meydanı'na götürüldü. 

Şehit annesi Rahime Çelik, "Oğlum şerefiyle öldü. Oğlumun adı yaşatılsın, adını bir yere verin" dedi.

Bunun üzerine törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin adına hatıra ormanı oluşturma sözü verdi.

Şehidin kız kardeşi Nuriye Öz'ün eşi İbrahim Öz de Bakan Eroğlu'na, "Cumhurbaşkanıma selam söyle, biz de vatanımız için canımızı vermeye hazırız" dedi.

Acılı anne ve kız kardeşin, şehidin polis şapkasını taktığı görüldü. Cenaze namazının ardından Çelik'in naaşı, Bor Şehitliği'nde toprağa verildi.

KONYA

Şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Metin Düzgün, memleketi Konya'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Bosna Hersek Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. 

Burada şehidin babası Harun, annesi Hatice ve kardeşi Çetin Düzgün tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada fenalaşan şehidin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Daha sonra şehidin naaşı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi. Şehit Düzgün'ün naaşı, binlerce kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazın ardından şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlk görev yeri olan İstanbul'da 1,5 yıldır görev yaptığı belirtilen Düzgün'ün yaklaşık 2 hafta önce sözlendiği ve nişan hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Polis memuru Emre Horoz, memleketi Konya'nın Seydişehir ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş Vodafone Arena yakınındaki saldırıda şehit olan Horoz'un naaşı, yakınları tarafından Seydişehir Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Stat Mahallesi'nde oturan dedesinin evine getirildi.

Şehidin yakınları, burada Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Horoz'un naaşı, Hükümet Konağı önündeki Muallimhane Camisi'ne getirildi.

"ŞEREFSİZLERİ GÜLDÜRMEYİN"

Şehidin babası Mustafa Horoz, burada tabuta sarılıp ağlayanlara, "Dik durun ağlamayın, şerefsizleri güldürmeyin. Oğlumu ekibine bıraktığımda hem kendi hem de arkadaşları gülüyordu. Ağlamayın. O da ağlamanızı istemez. Onu da ağlatmayın." diyerek uyarıda bulundu.

Şehidin eşi, Nazife ile annesi Emine Horoz ise şehidin tabutuna sarılarak fotoğrafını öptü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi,Akyol Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Törene, AK Parti Konya milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Horoz'un 3 yıllık polis memuru olduğu ve 7 ay önce ikiz bebeklerinin dünyaya geldiği öğrenildi.

ADANA

Saldırıda şehit olan polisler Mehmet Atıcı (22) ve Adem Oğuz'un (30) Türk bayrağına sarılı naaşları, Adana’ya getirildi.

Şehitler için Merkez Sabancı Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Buradaki törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı.

Şehitlerin yakınları, törende göz yaşı döktü, zaman zaman baygınlık geçirenler oldu.

Mehmet Atıcı'nın cenazesi, Merkez Sabancı Camisi'ndeki törenin ardından konvoyla İmamoğlu ilçesindeki babaevine götürüldü.
Cenazenin babaevine getirilişi sırasında şehidin yakınları ve komşuları gözyaşı döktü.

Baba ocağından helallik alınmasının ardından cenaze Saygeçit Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bekar olan şehit Mehmet Atıcı, 7 Temmuz 2016'dan bu yana İstanbul'da görev yapıyordu.

30 yaşındaki Adem Oğuz'un cenazesi ise konvoyla ilçe merkezine 30 kilometre uzaktaki Kıcak Mahallesi'ne getirildi.

Cenazenin mahalleye getirilişi sırasında, şehidin yakınları gözyaşı döktü.

Oğuz'un cenaze namazı, aynı mahalleden, 2012'de Cudi Dağı'nda şehit düşen özel harekat polisi Arif Mamış'ın adının verildiği ilkokulun bahçesinde kılındı. Şehidin naaşı, daha sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Evli ve bir çocuk babası şehit Adem Oğuz, 15 Haziran 2013'ten bu yana İstanbul'da görev yapıyordu.

SİNOP

Sinop, polis memuru 21 yaşındaki Hakan Tanrıkulu ve Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Berkay Akbaş'ı uğurladı.

Tanrıkulu için Durağan ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. 

Şehidin cenazesi, babaevinde helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde İsmail Bey Camisi'ne getirildi. Burada saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Şehidin annesi Ayşe Tanrıkulu, oğlunun naaşına sarılarak, teröre lanet okudu.

Baba İzzet Tanrıkulu ise tabuta sarılarak, "Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum" diye gözyaşı döktü.

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin omzunda taşınan şehidin naaşını daha sonra ilçe halkı omuzladı.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Şehidin, Tanrıkulu ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olduğu ve bir yıl önce göreve başladığı öğrenildi.
Şehit Berkay Akbaş'ın Türk ve Fenerbahçe bayraklarına sarılı naaşı Yeni Mahalle Gazi Caddesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Alaaddin Camisi'nin avlusuna getirildi.

Berkay Akbaş'ın annesi Zeynep ve ablası Selin Akbaş, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Salim Akbaş ise başsağlığı dileklerini kabul etti. 

Burada kılınan cenaze namazının ardından bir süre çevik kuvvet polislerinin taşıdığı şehidin naaşını daha sonra vatandaşlar omuzladı.

Cenaze aracına konulan şehidin naaşı şehir mezarlığında toprağa verildi. 

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Hasan İpek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Milletvekilleri Barış Karadeniz, Ali Şeker, Ali Özcan, Gürsel Erol, Belediye Başkanı Baki Ergül, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

KAYSERİ

Saldırıda şehit düşen polis memurları Osman Börklüoğlu ve Yasin İke için Kayseri Emniyet Müdürlüğünde tören yapıldı.

31 yaşındaki polis memuru İke ile 25 yaşındaki polis memuru Börklüoğlu'nun Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazeleri, İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi.

Bazı şehit yakınları, cenazelerin getirilişi sırasında fenalık geçirdi.

Şehit Osman Börklüoğlu'nun 2,5 ay önce evlendiği eşi Özge Börklüoğlu gözyaşları içerisinde tabuta sarılarak, "Osman, ne olursun kalk, senin yerine ben yatayım. Ben sensizliğe nasıl dayanacağım" diye ağıt yaktı.

Tören sırasında bir şehit yakını da tabutun başında beklerken ağlayan polis memurunun gözyaşlarını sildi. T�ren, şehitler için toplu dua edilmesiyle sona erdi.

Şehitlerin cenazeleri, törenin ardından helallik alınmak üzere babaevlerine götürüldü.

Şehit İke ve Börklüoğlu'nun naaşları, öğle vakti Hunat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlıktaki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

VAN

Polis memuru Soner İdil’in naaşı Van'ın Tuşba ilçesinde getirildi. Yukarı Norşin Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da katıldı.

Şehidin cenazesiyle camiye gelen yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Bakan Arslan, şehidin anne ve babasının yanına giderek teskin etmeye çalıştı.
Törende vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Bir ölür bin diriliriz" sloganları attı. Şehit İdil için kılınan cenaze namazı sonrası İl Müftüsü Nimetullah Arvas dua okudu.

Bakan Arslan ve vatandaşlar şehidin tabutunu omuzlayarak Türk bayrakları ve tekbirler eşliğinde Akköprü mezarlığına kadar taşıdı. Şehit İdil, burada dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu sırada törene katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsul PKK", "Bir ölür bin diriliriz" diye sloganlar attı.

Öğlen namazının ardından şehidin naaşı Akküprü mezarlığında toprağa verildi.

Şehit babasına Türk bayrağını teslim eden Bakan Arslan, "Herkes bilsin ki bu anneler, babalar şehit olma yolunca yemin etmiş bu gençler olduğu sürece sonsuza kadar birliğimiz, beraberliğimiz, dirliğiniz devam edecek. Herkes bunu bilsin, hainlerin hainlikleri, ördükleri çoraplar onların başına geçecektir” dedi.

YOZGAT

21 yaşındaki çevik kuvvet polisi Mustafa Kemal Devrilmez'in cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Barbaros İlkokulu bahçesinde düzenlenen törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ de katıldı. Töreni, şehidin annesi Şerife ve kız kardeşi Edanur Devrilmez de gözyaşları içinde izledi. 

Şehidin naaşı daha sonra cenaze nakil aracıyla Köprücek köyündeki babaevine getirildi. Barada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ şehidin ailesine taziyelerini iletti. Daha sonra köy mezarlığında sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verilen şehidin tabutunun üzerine örtülen Türk bayrağı ve fotoğrafı, Bakan Bozdağ tarafından babasına verildi.Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mezarlıkta Bakan Bekir Bozdağ'ın telefonundan görüştüğü şehidin babası Özbay Devrilmez'e taziyelerini iletti. Bekar olan şehidin, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduğu ve yaklaşık 1 yıldır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.
Şehidin annesi ve kız kardeşi Devrilmez'in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 
Şehidin naaşı, daha sonra gözyaşları içinde toprağa verildi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da mezarlıkta Bozdağ'ın telefonundan görüştüğü şehidin babası Özbay Devrilmez'e taziyelerini iletti. 

Bekar olan şehidin, Yozgat Polis Meslek Yüksekokulundan mezun olduğu ve yaklaşık 1 yıldır İstanbul’da görev yaptığı öğrenildi.

Bu hainlere kucak açan yurt dışındaki siyasilere, ülkelere buradan sesleniyorum; bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz, sizi 'teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler' olarak ilan edeceğiz. Size terörist bir ülke ve terörist bir siyasetçi ya da kim olursa olsun sahip çıkanlara 'terörist' muamelesi yapacağız.”

Törenin ardından tabuta sarılan şehidin annesi ve kız kardeşine baba Şerafettin Öcal, "Ağlamayacaksınız, güldürmeyeceksiniz onları" dedi.

ISPARTA

Polis memuru Durmuş Öcal'ın için memleketi Isparta'da tören düzenlendi.

Şehidin naaşı, önce Doğancı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi ve helallik istendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından şehidin naaşı Ulu Cami'ye getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Isparta Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Hainlere hesap sormaya devam edeceğiz. Kahraman polisimiz ve askerimiz, o hainler nerede olursa olsun, şehir içinde, dağlarda, sınırlarımızın içinde, sınırlarımızın ötesinde. Onları bulup, inine girip, onları imha etmeye devam edeceğiz.

Kim olursa olsun, o hainlere destek veren kim varsa şehitlerimizin hesabını onlardan da soracağız, sormaya devam edeceğiz. Sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da hainlere kucak açanlardan hesap soracağız.

İKİ YILDIR GÖREV YAPIYORDU

Polis memuru Ahmet Alan'ın (24) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi.

Sorgun Devlet Hastanesi morgundan alınan şehit Alan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınması için Yenidoğan Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin babası Polat ve annesi Zehra Alan ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Daha sonra şehit polis için belediye meydanında cenaze töreni düzenlendi. Ahmet Alan'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.
Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Vali Yardımcısı Nevzat Şengök, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, emniyet görevlileri ve vatandaşlar katıldı.Bekar ve ailenin tek çocuğu olan Alan'ın, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde 2 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

MUŞ

Şehit polis memuru Murat Yılmaz için memleketi Muş'ta tören düzenlendi. Yılmaz için Muş Valiliği önünde tören düzenlendi. Neriman- Nazım Yılmaz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü Murat Yılmaz'ı yüzlerce kişi son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu.

KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından şehit polis memuru için dua okundu. Şehit yakınları cenaze başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Tekbirler eşliğinde ambulansa konulan şehidin cenazesi Çağlayan Cami'ne götürüldü. Murat Yılmaz'ın cenazesi kılınan cenaze namazı sonrası Taşo Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ZONGULDAK

Şehit olan Vodafone Arena'dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu'nun cenazesi, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde toprağa verildi.
İstanbul'dan ambulansla getirilen Vefa Karakurdu'nun (43) cenazesi, konvoy eşliğinde Akarca Mahallesi'ndeki babaevine getirildi, burada Kur'an-ı Kerim okundu, helallik alındı.
Ardından Bozhane Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, bazı Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Törende, şehidin eşi Emel, çocukları Kaan ve Duru, annesi Sabriya, babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin fenalık geçiren bazı yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Sabriya, baba Erdal Karakurdu, yakınları tarafından sakinleştirildi. Törende, İl Emniyet Müdürü Turanlı da gözyaşlarını tutamadı.

Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından helallik alındığı sırada şehidin annesi Sabriya, "Oğlum, her gün sana birşey olmasın diye dua ederdim. Daha sana doyamadım yavrum. Kardeşinin yanına gidiyorsun, o seni bizden daha çok seviyormuş." diyerek, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutuna sarıldı. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda cenaze aracına konulduğu sırada, vatandaşlar teröre sloganlarla tepki gösterdi. Şehidin cenazesi, Kestaneci Mahallesi'nde, 2008'de Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybettiği öğrenilen kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun yanına defnedildi.Öte yandan, ilçenin cadde ve sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı.

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Hasan Bilgin'in naaşı, Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

26 yaşındaki Bilgin'in naaşı, Kozlu Belediyesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Merkez Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin babası Yaşar ile annesi Aynur Bilgin'in taziyeleri kabul etti.

Şehit annesi, "helallik" alındığı sırada, oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü. Babasının ise oğlunun tabutunu okşadığı görüldü. 17 yaşındaki kardeşi Burak Bilgin de tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Aynur Bilgin, cenazenin evden alındığı sırada bir bayan polis memurlarına sarılarak ağladı.

Daha sonra şehidin naaşı, ilçe merkezindeki Maden Şehitleri Anıtı önüne götürüldü. Burada Bilgin'in polis okulundan ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden iki arkadaşı, şehidin kardeşi Burak'a sarılarak teselli etmeye çalıştı.İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Bilgin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, vatandaşlar tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Bu sırada civarda bulunan iş yeri ve evlerin balkonlarındaki kadınların ağladığı görüldü. Hasan Bilgin'in cenazesi, ilçeye bağlı Saka köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

ŞANLIURFA

Şehit polis memuru Mehmet Taş, memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit polis memurun naaşı cenaze aracıyla doğup büyüdüğü Bozova ilçesinin Gerdek Mahallesi'ne getirildi. Bayraklarla donatılmış babaevine getirilen şehidin naaşına yakınları sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.

Taş'ın naaşının mahalle camisine getirildiği esnada şehidin babası Salih Taş, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Burada şehit için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.İl Müftüsü İhsan Açık tarafından Gerdek Mahallesi Camisi'nde kıldırılan cenaze namazını müteakip şehidin naaşı omuzlarda "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla taşınarak aile kabristanlığında toprağa verildi.

Ailenin 7 çocuğundan en küçüğü ve bekar olan Mehmet Taş, 6 ay önce ilk görev yeri olan İstanbul'da mesleğe başlamıştı.
Polis memuru Enes Çiçek'in cenazesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle Şanlıurfa'da toprağa verildi. Çiçek'in (21) cenazesi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'ne getirildi.

Şehidin kardeşleri Ömer ve Kübra Çiçek, ağabeylerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazını müteakip Çiçek'in cenazesi, Yeni Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törenin ardından şehidin imam olan babası Bekir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İnşallah Allah'ın yardımıyla bu saldırıyı yapanlar da cezalarını bulacak. Bizde iman varsa onlar da imansızdır, imanlı olanlar her zaman galip gelecektir. Bunu iyi bilsinler, daim olan birlik ve beraberliğimizi Allah'ın izniyle kimse bozamayacaktır." dedi. Bekar olan şehit Çiçek'in bir yıldır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.

Cenaze törenine şehit yakınlarının yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

MALATYA

Şehit polisler 29 yaşındaki Hamdi Dikmen ve 23 yaşındaki Okan Doğan, memleketleri Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verildi. 
Malatya’nın Yazıhan İlçesi nüfusuna kayıtlı, 29 yaşındaki Çevik Kuvvet şoförü Hamdi Dikmen ve Adıyaman’ın Sincik nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Çevik Kuvvet polisi Okan Doğan için Malatya Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen cenaze törenine, aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakan’ı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Ak Parti Malatya Milletvekilleri Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle 10 binlerce kişi katıldı.

Şehit Okan Doğan’ın annesi Elif Doğan, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, teröre lanet okudu. Baba Yusuf Doğan ise tabuta sarılarak, "Bayrağımızı yere düşürmedin, hakkım sana helal olsun oğlum" diye gözyaşı döktü. 

Şehit polis memuru 29 yaşındaki Hamdi Dikmen'in cenazesi Malatya Şehir Mezarlığı'nda kılınan zamazdan sonra Malatya’nın Battalgazi İlçesi Dilek Mahallesi Hurçunlupınar Mevkii'ndeki mezarlıkta toprağa verildi. 23 yaşındaki Çevik Kuvvet polisi Okan Doğan da Malatya Şehir mezarlığında öğle namazından sonra kılınan cenaze namazı ardından Şehir mazalığında bulunan şehitlikte son yolculuğuna uğurlandı.

ESKİŞEHİR

Polis memuru Uğur Ürker'in cenazesi memleketi Eskişehir'de defnedildi. Yaklaşık 3 ay önce göreve başladığı öğrenilen 29 yaşındaki şehit Ürker'in Türk bayrağına sarılı naaşı, babaevinde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'nin bahçesine getirildi.

Kılınan namazın ardından şehit Ürker'in naaşı, polislerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenaze aracının geçişi sırasında şehidin annesi Ülviye Ürker, kendisini teselli eden kadın polise ''Ağlamayacağım.'' dedi. Bakan Nabi Avcı da şehidin babası Mehmet Ürker'in elinden tutarak tekbir getirdi.Şehit Ürker'in cenazesi, Kanlıpınar Şehitliğinde toprağa verildi.

MANİSA

Polis memuru Ali Aksoy, memleketi Manisa'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Aksoy'un Türk bayrağına sarılı naaşı, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde "helallik" alınması için Akhisar ilçesi Sarıçalı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Şehit Aksoy'un cenazesi daha sonra tören için Mahalle Camisi'ne götürüldü.Şehidin naaşı, İl Müftüsü Sinan Cihan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Sarıçalı Mahallesi Mezarlığında toprağa verildi.Törene, şehidin ailesi, yakınları ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bazı milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BURSA

İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Hüseyin Akyüz, Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Mihraplı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehit polis memuru Hüseyin Akyüz'ün (24) ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediye başkanları, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, milletvekilleri, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursaspor Kulüp Başkanı Ali Ay ile çok sayıda vatandaş katıldı.Türk bayrağına sarılı tabutun avluya getirilmesinin ardından şehidin babası Nizam, annesi Bahire, ikiz kardeşi Hasan Akyüz ile diğer yakınları, uzun süre gözyaşı döktü.

Anne Bahire Akyüz'ün ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Bakan Müezzinoğlu, taziyeleri kabul eden ailenin yanına gelerek acılarına ortak oldu.İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, şehidin anne ve babasının elini öperek "helallik" istedi.Katılımın çok yüksek olduğu ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende cenaze namazını, İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş kıldırdı. Katılımın yoğun olması dolayısıyla bazı vatandaşlar cenaze namazını cami içinde kıldı.Namazın ardından tabuta sarılarak ağlayan anne Akyüz'ü kadın polisler teskin etmeye çalıştı.Şehit Hüseyin Akyüz'ün Türk bayrağına sarılı cenazesinin araca bindirilmesinin ardından vatandaşlar tekbir getirdi. Bu sırada kalabalık içinde bazı vatandaşlar, Bursaspor, Beşiktaş ve diğer takımların atkılarını boyunlarına takarak birlikte yürüdü.Şehidin cenazesi, Hamitler Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

HATAY

Polis memuru İlker Uylaş'ın cenazesi, Hatay'da toprağa verildi. Polis memuru İlker Uylaş'ın (27) cenazesi, Akasya Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alınmasının ardından Mezarlık Kompleksi'ne getirildi.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Vali Erdal Ata, AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal, Fevzi Şanverdi, CHP Hatay milletvekilleri Mevlüt Dudu, Serkan Topal, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin 5 ay önce evlendiği Rümeysa Uylaş, tören sırasında tabuta sarılarak, "Aşkım sen üzülme, ağlamayacağım, buradayım" dedi. Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde bekçi olarak çalışan baba Behçet Uylaş ise gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesi Havva Uylaş, oğlunun tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 

Şehidin polis ağabeyi Mehmet ve diğer kardeşi İbrahim Uylaş da sık sık kardeşlerinin fotoğrafını öptü. İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu bir süre omuzlarda taşındı. 

Uylaş'ın naaşı, daha sonra cenaze aracıyla götürüldüğü Antakya Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazenin şehitliğe götürülüşü sırasında, törene katılanlar, slogan atarak terörü lanetledi.

KİLİS

Şehit düşen polis memuru Ali Osman Şahin'in cenazesi, memleketi Kilis'te toprağa verildi. Şahin'in (22) naaşı, Gaziantep Havalimanı'ndan alınarak, Kilis'te ailesinin yaşadığı mahalleye getirildi, bu sırada şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Helallik alındıktan ve dua edildikten sonra Şahin'in naaşı, daha sonra konvoy eşliğinde Merkez Kayabaşı Camisi'ne getirildi. Şehidin annesi Döne Şahin ve kardeşleri tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından, Şahin'in cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında götürüldüğü Asri Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.

Bu sırada, "Kardeşim sen rahat uyu" diye gözyaşı döken şehidin kardeşi Halil İbrahim Şahin'i yakınları ve şehidin silah arkadaşları teselli etti.

Törene Kilis Valisi İsmail Çataklı, AK Parti Kilis Milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat ile Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, şehidin silah arkadaşları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şahin'in 3 yaşındayken babasını trafik kazasında kaybettiği, 1,5 yıl önce mesleğe başladığı, bekar ve 5 kardeş olduğu öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ

Şehit İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ahmet Dokuyucu'nun cenazesi, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katıldığı törenle Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dokuyucu'nun (39) Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan naaşı, konvoy eşliğinde Dulkadiroğlu ilçesindeki Elmalar Mahallesi'nde bulunan babaevine getirilerek, helallik alındı. 

Burada şehidin annesi Kıymet Dokuyucu, "Beni de götür oğlum, nereye gidiyorsun " diyerek ağıt yaktı. Şehidin 16 yaşındaki oğlu Hakan Dokuyucu da "Baba olmadı baba, ama gözün arkada kalmasın" sözleriyle acısını dile getirdi.

Mahalle mezarlığına götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, zabıtaların omuzlarında taşındıktan sonra katafalka konuldu. Bu sırada şehidin yeğeni Mehmet Temiz'in, "Bin dayım feda olsun, bu bayrak inmez dayı" feryadı, duygusal anlar yaşattı.

Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şehidin babası Habip ve oğlu Hakan Dokuyucu'ya sarılarak, göz yaşlarını silip teskin etmeye çalıştı.

İl Müftü Yardımcısı Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, zabıtaların omuzlarında tekbirler eşliğinde taşındı ve mahalle mezarlığına defnedildi. İstanbul'da 11 yıldır İETT'de şoför olarak çalışan Dokuyucu, evli ve 4 çocuk babasıydı.