info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bingöl`de 5.7 Büyüklüğünde Deprem: 1 Şehit, 18 Yaralı

Kandilli Rasathanesi Bingöl`ün Karlıova ilçesinde dün saat 17.24`te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

Öte yandan depremin çevre illerden de hissedildiği bildirildi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, depremde bir karakolun gözetleme kulesinin yıkıldığını açıkladı. Kandilli Rasathanesi saat 18.09'da da Karlıova'da 4.7 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini bildirdi. Bingöl Valiliği bir korucunun hayatını kaybettiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Deprem nedeniyle Bingöl'de 17 vatandaşımız etkilenmiş, 1 güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Erzurum'da 4 vatandaşımız etkilenmiştir. Tedavisi tamamlanan 3 vatandaşımız taburcu edilirken, 18 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekiplerinden oluşan toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiştir' denildi.

05.01: İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Deprem nedeniyle Bingöl'de 17 vatandaşımız etkilenmiş, 1 güvenlik korucumuz şehit olmuştur. Erzurum'da 4 vatandaşımız etkilenmiştir. Tedavisi tamamlanan 3 vatandaşımız taburcu edilirken, 18 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir. Bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekiplerinden oluşan toplam 94 araç ile 801 personel sevk edilmiştir.

05.00: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde yaralananları, tedavi gördükleri Bingöl Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, beraberinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ile 5,7 büyüklüğündeki depremde, gözlem kulesinde hasar meydana gelen Karlıova Kaynarpınar Jandarma Karakoluna ziyarette bulundu.

Güvenlik korucusu Cengiz Pullu'nun şehit olması, bir güvenlik korucusunun da yaralanması nedeniyle karakoldaki yetkililere başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Oktay ve beraberindekiler daha sonra depremde yaralananlardan 5'inin tedavisinin sürdüğü Bingöl Devlet Hastanesine geçti.

Yaralıları ziyaret eden Oktay, durumları ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

04.30: Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası 180 kişilik 90 ayrı ekiple hasar tespit çalışmalarına fiilen başlanıldığını belirtti. Bakan Kurum, şunları kaydetti: "Vatandaşımızın her zaman yanındayız. Yaraları hep birlikte saracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bünyesindeki 180 kişilik 90 ayrı ekibimizle Bingöl'de hasar tespit çalışmalarımızı fiilen başlattık. Hasar tespit araçlarımız, mobil laboratuvarımız ve karavanlarımız çalışmalara katılmak üzere bölgeye yönlendirildi."

03.23: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen deprem ve son duruma ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Karlıova merkezli 5,7 buyukluğundeki deprem sonrası, AFAD koordinasyonundaki müdahale ve tarama çalışmaları devam etmektedir. Hastanelerdeki 3 vatandaşımız taburcu edilirken 15 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir.

01:52: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Bir kaybımız, 18 yaralımız var. Bir çocuğumuz var Musa, Elazığ Fırat Üniversitesinde, 5 kişi Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi oluyor, geri kalanlar da taburcu edildi. Elmalı'da 8 ağır hasarlı, 25 de yıkık konutumuz, 36 ağır hasarlı, 2'de yıkılmış hayvan barınağımız, Dinarbey'de de 2 okulumuz ve lojman ile 17 konutumuz ağır hasarlı, bir yıkık bina, 15 de hayvan barınağı var. Kaynarpınar köyümüzde bir karakol binamızın bazı kulelerinde hasar mevcut, toplam 10 konutumuz var ağır hasarlı, Erzurum Çat ilçesinde de 6 yıkılmış bina var. Burası deprem bölgesi. 'Deprem öldürmez, binalar öldürür.' diye bir ilkemiz var. Herkes binasını, konutunu, hayvan barınağını yaparken buna Allah rızası için dikkat etsin. Kendimize mezar yapmayalım.

01.03: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremin ardından ikisi 4,00 büyüklüğün üzerinde toplam 88 artçı yaşandığını bildirdi.

23.59: Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde şehit olan güvenlik korucusunun ailesine başsağlığı diledi.

23.30: Bingöl'de şehit olan güvenlik korucusunun kimliği belli oldu. Jandarma Genel Komutanlığı Twitter hesabından güvenlik korucusu Cengiz Pullu için başsağlığı mesajı yayımladı.

21.45: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "Bingöl'deki depremde 18 kişi yaralandı. Yaralılardan şu an itibarıyla kritik durumda olan vatandaşımız yok."

21.21: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

20.51: Bingöl Valiliği: Karlıova / Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Aziz milletimize başsağlığı dileriz.

20.09: Bingöl Valiliği: Hasarların tespit edildiği köylerimize ilk etapta ivedi olarak Bingöl AFAD dan 7 arama kurtarma aracı ile 7 ekip 27 personel sevk edilmiştir.

20.06: TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. 

19.57 : Bingöl Valiliği: Bingöl İl Merkezi'nde herhangi bir yıkım veya yaralanma meydana gelmemiştir. İlimiz Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar Köyü Köyü Jandarma Karakolu'nda 2 adet nöbet kulübesinde göçük meydana gelmiştir. 2 güvenlik korucumuz göçük altına kalmış, bunlardan biri arama kurtarma ekiplerince çıkarılmıştır. Diğer korucumuzun kurtarılaması için çalışmalar devam etmektedir. Kaynarpınar köyünde 1'i çocuk 3 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Bir çocuk göçük altından kurtarılmış olup, diğer vatandaşımızın kurtarılması çalışmalarına devam edilmektedir. Yedisu ilçemiz Dinarbey köyünde 5 evin yıkıldığı belirlenmiştir. Köyde 2 vatandaşımızın göçük altından kurtarılmıştır. Elmalı köyümüzde de 3 vatandaşımız göçük altından kurtarılmıştır. Göçük altından kurtarılan vatandaşlarımızın sağlık durumlarında ciddi bir durum olmayıp hastaneye sevk edilmiştir.

19.33: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğüdeki depremle iligli Twitter hesabından açıklamada bulundu. Selçuk, "Bingöl Karlıova merkezli depremde can kaybı olmaması temennisiyle bölgedeki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eğitim yöneticilerimizle gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Üzücü bir haber almamak duasıyla, geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. 

19.32: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ile telefonda görüşerek depreme ilişkin bilgi aldı. 

19.32: AFAD saat 19.32'de 3.5 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu.

19.27: Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını açıkladı. Valilik, deprem bölgesinde göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin ise kurtarılması çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

19.15: AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında, en büyüğü 4,7 olmak üzere16 artçı deprem meydana geldiği bildirildi. Öte yandan AFAD bölgeye 550 adet çadırın sevk edildiği bildirildi.

19.11: Bingöl Valisi göçük altında 2 vatandaşın olduğunu açıkladı. Öte yandan Vali Kadir Ekinci CNN Türk'te yaptığı açıklamada, '10 yaralımız var, durumları acil değil' dedi.

19.10: CNN Türk yayınına katılan; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ben vatandaşlardan şunu rica ediyorum. Artçı sarsıntılar var, evlerden uzak durmakta fayda var. Panik yapmadan, sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatmamız lazım" ifadelerini kullandı.

19.05: Gelen son dakika bilgisine göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile depremin meydana geldiği Bingöl'e gidecek.

19.03: İHA'nın Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'ndan edindiği bilgiye göre, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde Karlıova ilçesine komşu Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyünde 10 ev çöktü. Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar köyünde ise karakoldaki iki gözetleme kulesi çöktü. 2'si güvenlik görevlisi 9 kişi yaralandı, 1 güvenlik görevlisinin ise göçük altında kaldığı kurtarma çalışması yapıldığı öğrenildi.

18.58: Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 18.58'de 3.8 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliğinin 7.32 km olarak açıklandı

18.46: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesabından Bingöl'deki depreme ilişkin açıklama yaptı. Oktay, 'Bingöl Karlıova'da meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını titizlikle sürdürmektedirler. Süreci yakından takip ediyoruz' ifadelerine yer verdi.

18.45: Kızılay Başkanı Kınık'ta kesinlikle kerpiç evlere girilmemesi uyarısında bulundu. Kınık, 'Bir deprem fırtınasına benziyor. Afet ekiplerimiz bölgeye gitti. Can kaybı yok, artçılar sürebilir. Hasarlı evlere kesinlikle girmemeli' dedi.

18.40: Bingöl Valisi şehir merkezinde hasar bilgisinin olmadığını açıkladı.

18.25: İçişleri Bakanı Soylu'dan peş peşe açıklamalar geliyor. Soylu sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı son dakika açıklamasında, 'Tunceli, Muş, Elazığ, Erzincan... Valilerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde deprem hissedildi ancak hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor' dedi.

18.24: Bingöl Valisi, Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık' dedi.

18.23: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Yayladere yolunda depremden kaynaklı heyelan oluştuğu bildirildi, yol açma ekipleri yola çıktı. AFAD, Jandarma ve UMKE Ekipleri sevk edildi. Köylerimizde tarama devam etmektedir' ifadelerine yer verdi.

18.20: Erzurum Valisi Okay Memiş, 'Deprem Erzurum'da da hissedildi. Erzurum'da şimdilik bir olumsuzluk gözükmüyor. İlerleyen saatlerde yine değerlendireceğiz. Öncelikli kendi mülki hudutlarımızdaki yerleşim yerlerine müdahale edeceğiz. Eğer sorun yoksa hemen Karlıova'ya buradan ekipleri sevk edeceğiz' dedi.

18.09: AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 18.09'da 4,7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 4,7 büyüklüğündeki deprem yerin 9,28 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

18.08: Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada, 'Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır. Tüm köy ve ilçelerimizde hasar tespit çalışmaları devam etmektedir' denildi.

17.55: CNN Türk'e konuşan Geçitli köyü muhtarı Bedri Özmen can ve mal kaybının olmadığını bildirdi. 5-6 evin yıkıldığını belirten Özmen, 'Ben evin önündeydim. Köyün merkezinde dolaşıyorum bazı evler yıkılmış' dedi. Kaynarpınar Köyü muhtarı Özbek Akbaylı da taş duvarlı evlerin komple yıkıldığını belirtti.  

17.50: Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan CNN Türk'te yaptığı açıklamada, 'Şehir merkezine geçiyoruz. İlçe merkezimizde çok sıkıntılı bir durum görünmüyor.ç Genel durumu tespit ettikten sonra sizlere daha sağlıklı bilgi veririz inşallah. Köylerle ilgili herhangi bir sağlıklı bilgi alamadık' dedi.

17.34: AFAD'dan yapılan açıklamada saat 17.34'de bir artçı deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğünün 4.6 olarak açıklandı.

17.24: Kandilli Rasathanesi Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı.

BİNGÖL'DE DEPREM

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamasında, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 5.0 km olarak açıklandı.

BAKAN SOYLU'DAN GÖZETLEME KULESİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl'de meydana gelen depreme iişikin açıklama yaptı. Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.

Son dakika: Bingölde korkutan deprem 5.7 büyüklüğünde ve...
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde meydana gelen ve Erzurum'un Çat ilçesinde de hissedilen 5,7 büyüklüğündeki depremde, bazı yapılarda hasar oluştu.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de meydana gelen depremle ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edildiğini, süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Kurum, Twitter hesabından, merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Kurum, "Bingöl Karlıova'da meydana gelen ve çevre illerimizden hissedilen deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerimiz inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edilmiştir. Süreci yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.

BİNGÖL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, merkez üssü Karlıova ilçesi olan depreme ilişkin, Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesinin çöktüğünü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığını belirterek, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." dedi.

Vali Ekinci, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

Tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." diye konuştu.

DEPREM ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Bingöl'de meydana gelen deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya'da da hissedildi.