info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bodrum`da Göçmen Faciası

Muğla`nın Bodrum ilçesi Gümbet sahili civarında denizden yükselen "imdat" seslerini duyan vatandaşların ihbarıyla olay yerine Sahil Güvenlik ve polis ekipleri sevk edildi.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu göçmenleri taşıyan yaklaşık 6 metrelik "Ela" isimli tekne tamamen sulara gömüldü.

Hızla olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri deniz yüzeyinde yardım bekleyenleri botlara alarak, karada hazır ambulanslara aktardı. Çevredeki vatandaşlar da göçmenlerin kurtarılmasına yardım etti.

Nefes alamadığı gözlenen 7 yaşlarındaki çocuğu kucaklayan trafik polisi Harun Kılıçoğlu, minik kızı 112 Acil Servis ambulansına yetiştirmeye çalıştı.

Yaklaşık 100 metre var gücüyle koşan Kılıçoğlu, çevreden bir şeyler soranlara "Durun bir dakika" diyerek koşmaya devam eden Kılıçoğlu, "Sağlıkçı var mı? Çabuk olalım, sağlıkçı gelsin" diyerek müdahaleyi hızlandırmaya çalıştı.

Ambulansın yanına geldiğinde gücü tükenen ve burada kız çocuğunu bir vatandaşa teslim eden Kılıçoğlu, "Çabuk çabuk, yetiştirelim" diye feryat etti.

Polis memuru, sağlık ekiplerince çocuğa uygulanan kalp masajını gözyaşlarıyla izledi. Çocuk ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Ancak sağlık ekiplerinin hayatta kalması için yoğun çaba harcadığı kız çocuğu, tüm çabalara karşın kurtarılamadı.

İlçedeki hastanelere kaldırılan 34 kişiden 2'sinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan; fiber tekne ekipler tarafından denizden çıkarıldı.

Dalgıç timlerinin desteğiyle kıyıya çekilen tekne, sahile getirilen bir iş makinesi yardımıyla iskeleye bağlandı. Sahil Güvenlik ve polis ekipleri teknede inceleme yaptı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.