info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Diyarbakır Şehitlerine Acı Veda

Diyarbakır`da PKK`lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşenler memleketlerinde toprağa verildi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyonuna bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar (34) ile 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku'nun cenazeleri, Kahramanmaraş'ın Afşin ailesinde yan yana toprağa verildi.

Şehit Gülbahar ve oğlu Hüseyin Utku'nun Türk bayrağına sarılı naaşları, Kahramanmaraş Havalimanı'ndan kalabalık bir konvoy eşliğinde, helallik alınmak üzere Afşin Devlet Hastanesine getirildi. Ailesi ve yakınları, şehit baba ile oğlunun tabutlarına sarılarak gözyaşı döktü.Konvoy eşliğinde Ulu Cami'ye getirilen cenazeler, polislerin omuzlarında katafalka konuldu.
Törende protokol üyeleri, şehidin acılı ailesini hem teskin etmeye çalıştı hem de taziye dileklerini iletti.

Ulu Cami'deki cenaze töreninde şehit polis memurunun eşi Betül Gülbahar, oğlu ve eşinin tabunun başına gelerek gözyaşı döktü.Yakınlarınca teskin edilmeye çalışılan anne Gülbahar, "Yiğitlerim güle güle gidin. Cennette görüşürüz. Siz rahat gidin devletimiz yanımızda" dedi. 

Şehit Gülbahar'ın annesi Şadiye Gülbahar ise torununun tabutunu öperken fenalık geçirdi. İl Müftüsü Muhammed Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit polis Gülbahar ve oğlunun cenazesi, Afşin Asri Mezarlığı'nda yan yana defnedildi.Saldırıda ağır yaralanan şehidin kayınpederi İbrahim Demir'in de tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

"BEN ÇOCUKLARIMA ŞİMDİ NE DİYECEĞİM"

Şehit polis memuru Nazif Kaplan'ın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Kahta ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Kaplan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Diyarbakır'dan karayoluyla konvoy eşliğinde Cumhuriyet Mahallesindeki babaevine getirildi. Burada helallik alınması sırasında sinir krizi geçiren şehidin ağabeyleri Hamza ve Kadir Kaplan'a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Helallik alınmasının ardından şehit Kaplan'ın naaşı tekbir ve dualarla Çağrı Camisine getirildi.

Şehidin eşi Fatma Kaplan, tabutun üzerine eğilerek, gözyaşları içerisinde "Ben çocuklarıma şimdi ne diyeceğim." sözleriyle ağıt yaktı.

İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü'nün kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Polis Memuru Nazif Kaplan'ın cenazesi, Karşıyaka Belediye Mezarlığı'na defnedildi.Ailenin 7 çocuğundan 6'ıncısı olan Kaplan'ın evli ve 2 çocuğunun bulunduğu öğrenildi.Tansiyon hastası olan ve Adana'da özel bir hastanede tedavi altında bulunan baba Abuzer Kaplan'a (62) oğlunun şehit haberinin verilmediği belirtildi. Nazif Kaplan'ın Kahta ilçesindeki babaevini yaklaşık bir ay önce ziyaret ettiği kaydedildi.

"NÖBETİ BEN DEVRALACAĞIM"

Şehit polis memuru Yakup Kılınç, memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.  Evli ve 3 yaşında Şeyma Nisa adında bir kızı olan şehit Yakup Kılınç'ın (26) Türk bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında İzzetpaşa Camisi'ne getirildi. Şehidin babası Mahmut Kılınç ve kardeşi tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. İl Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, meslektaşlarının omuzlarında bir süre taşındı. Şehidin ağabeyi Bilal Kılınç, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Kardeşim yerine ben gideceğim, nöbetini ben devralacağım." diyerek gözyaşı döktü.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, şehidin babası Mahmut Kılınç ve kardeşinin elini tutarak bir süre birlikte yürüdü.Şehidin naaşı, Harput Polis Şehitliğine defnedildi.

BALPETEK DİYARBAKIR'DA DEFNEDİLDİ

Şehit polis memuru Siraç Balpetek'in cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde defnedildi.Şehit polis Balpetek'in (32) cenazesi, İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından Çermik İlçe Belediyesi önüne getirildi.Müftü İşliyen'in kıldırdığı namazın ardından şehidin cenazesi, Sinek köyünde toprağa verildi. Şehit polis memuru Siraç Balpetek'in bir yıllık evli ve eşinin 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

ŞEHİT OLAN AŞÇI İÇİN KOCAKÖY'DE TÖREN

Saldırıda şehit olan aşçı Mehmet Kılıç'ın cenazesi, Kocaköy ilçesinde defnedildi.Saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi'nde şehitolan Kılıç için Kocaköy ilçesinde tören düzenlendi.Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonunda aşçılık yapan Kılıç'ın cenazesi, Kocaköy Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Kocaköy Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları ile Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Parasız, AK Parti İlçe Başkanı Eşref Türe ile vatandaşlar katıldı.

Şehit Salih Zengin'in (45) Türk bayrağına sarılı cenazesi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen tören sonrası uçakla Erzincan Havalimanına götürüldü. Uçaktan polis tören mangasınca alınıp bir süre omuzlarda taşınan Zengin'in naaşı, cenaze nakil aracına konuldu. 

Zengin'in cenazesi daha sonra helallik alınması için Yavuz Selim Mahallesi 125. Sokak'taki baba evine getirildi. Burada İl Müftüsü Yavuz Karabayır'ın okuduğu duanın ardından helallik alındı. Helallik sonrası cenazesi polis tören mangasınca Terzibaba Camisi'ne götürülerek musallaya konulan şehit Zengin için burada ikindi vakti tören düzenlendi.

Şehit Zengin'in cenazesi burada kılınan cenaze namazı ve müftü Karabayır'ın okuduğu duaların ardından Terzibaba Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde defnedildi.Törende, babasının şehit olduğunun farkında olmayan kızı Melis Zengin'in annesi Türkan Zengin'in kucağında babasının naaşına bakması çevredekileri duygulandırdı.
Evli ve 3 çocuk babası olan 23 yıllık polis memuru Salih Zengin'in naaşının mezarlığa götürülüşü sırasında arkasından yürüyen yüzlerce vatandaş tekbirler eşliğinde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.Diyarbakır'dan Bursa'ya tayini çıktığı belirtilen Zengin'in şehitolduğu gün Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ile ilişiğini kesip memleketi Erzincan'a gelip yeni görev yeri Bursa'ya gideceği öğrenildi.