info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Felakete Gidiyoruz

CHP’nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, milletin katlanılmaz bir ekonomik sıkıntının içine sokulduğunu söyledi

Gidişat akıl almaz bir biçimde ve göz göre göre, milletimizi ekonomik ve sosyal bir felakete doğru götürmektedir. Birbirini tetikleyen sorunlarla baş etme becerisinden çok uzak olan kötü yönetim, her alanda artarak devam etmektedir. Bu durum karşısında, özellikle iktidar dışında kalan muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin ve akademik kurumların kendilerini en kısa zamanda toparlamaları şarttır.

İnce, dün yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin tarihin en zor dönemeçlerinden birinden geçtiğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oyu alan ikinci aday olarak düşüncelerini paylaşmayı sorumluluk olarak gördüğünü kaydetti.

İnce, şu değerlendirmelerde bulundu:

Seçimin üzerinden yaklaşık 40 gün geçmesine rağmen, maalesef temel ekonomik göstergelerde vaat edilen hiçbir hususta başarıya ulaşılamadığı gibi, her alanda seçimden önceki göstergelerin de gerisine düşülerek, milletimiz katlanılamaz bir ekonomik sıkıntının içine sokulmuştur.

Yakın gelecekte bu kötü durumdan çıkılabileceği konusunda herhangi bir ümit de bırakılmamıştır. Milletimizin tercihlerine her zaman saygı duyan bir geleneğin temsilcisi olarak, bildiğimiz doğruları yılmadan anlatmaya devam edecek ve ülkemizin hak ettiği mutluluğa ulaşması için demokrasi mücadelemizi güçlü bir biçimde sürdüreceğiz... Milletimize, donanımlı ve enerjik bir ekibin her an yönetime hazır halde beklediğini ve hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmaması gerektiğini anlatmayı sürdüreceğiz. Bugün gelinen noktada, enflasyon, faiz ve döviz kurları konusunda iktidarın hiçbir öngörüsü doğru çıkmamıştır. Sürekli tekrarladıkları temelsiz vaatlerini yerine getirememişlerdir. Gidişat akıl almaz bir biçimde ve göz göre göre, milletimizi ekonomik ve sosyal bir felakete doğru götürmektedir.

Muhalefete çağrı Ekonomik sıkıntıların üzerine bir de yeni ve önemli diplomatik sıkıntıların eklendiğini vurgulayan İnce, Bu durum karşısında, özellikle iktidar dışında kalan muhalefetin, sivil toplum örgütlerinin ve akademik kurumların kendilerini en kısa zamanda toparlamaları şarttır. Kötü yönetimin memleketi tam bir felakete sürüklemesini engellemek için, ülkede yaşayan herkesin, kendi varoluşlarını ve geleceklerini tehdit eden bu gidişe karşı çıkma olgunluğunu göstermeleri gerekmektedir