info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İzmir Şehitlerimiz İçin Tören

İzmir`deki terör saldırısında şehit olan adliye çalışanı Musa Can ve polis memuru Fethi Sekin için İzmir Adliyesi`nde tören düzenlendi. Şehit Can`ın yakınlarının feryatları yürekleri dağladı.

İzmir'de, dünkü terör saldırısında şehit olan ve daha büyük bir facianın önüne geçen polis memuru Fethi Sekin (43) ile adliye çalışanı Musa Can için tören düzenlendi.

İzmir Adliyesi'nin protokol girişinde düzenlenen ilk törene, şehitlerin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti, CHP ve MHP İzmir milletvekilleri, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, yargı mensupları, adliye çalışanları, avukatlar ve çok sayıda kişi katıldı.

''BABA SENİ BÖYLE Mİ GÖRECEKTİM?''

Türk bayrağına sarılı naaşlar, alkışlar eşliğinde tören alanına getirilirken Musa Can'ın yakınları fenalık geçirdi.

Can'ın eşi Mecburiye, kızları Başak, Emine ve oğlu Emrah Türk bayrağına sarılı naaşa sarıldı. Musa Can'ın kızı Emine, "Baba seni böyle mi görecektim?" dedi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin özgeçmişinin okunduğu törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı.

İzmir Müftüsü Ramazan Muslu'nun şehitler için yaptığı duanın ardından Türk bayrağına sarılı naaşlar cenaze araçlarına konuldu.
"TERÖRLE ETKİN MÜCADELEYE DEVAM"

Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ülkeye, adliyeye ve emniyete canları pahasına hizmet veren iki değerli evladı bugün hakka uğurladıklarını, onların şehitlik mertebesine yükseldiğini ifade etti.

Bakan Bozdağ, "Rabbim rahmetiyle muamele etsin, mekanları cennet olsun. Onlar şehitler. İnancımıza göre şehitler diridir ancak biz onların diriliğini bilemeyiz, Rabbim bilir. Rabbim onların şefaatinden bizleri ahirette mahrum etmesin. Ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Ateş düştüğü yeri yakar, bunu biliyorum ama onlar, ülkeleri için, vatanları, milletleri için şehit oldular" dedi.

Bu saldırının sadece İzmir Adalet Sarayı'na, burada görev yapan hakimlere, savcılar ve adli personele veya onları koruyan polise ve İzmirlilere değil tüm Türkiye'ye yönelik bir saldırı olduğuna işaret eden Bakan Bozdağ, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin hedef alındığına dikkat çekti.

Bakan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu saldırı aynı zamanda Türk milletinin birliğine, beraberliğine, kardeşlik hukukuna yönelik bir saldırıdır. Bu saldırı, Türkiye'nin terörle mücadelesine asla zarar vermeyecektir. Türkiye bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi terörle en etkin şekilde mücadele etmeye devam edecektir. 

Terörün sonunu getirene kadar, teröristlerin sonunu getirene kadar, terör örgütlerini bitirene kadar Türkiye'nin terörle mücadelesi etkin bir şekilde sürecektir. Bu saldırıları yapanlar, yaptıranlar ve onları kullanan arkasındaki karanlık güçler, eğer 'bunları yaparsak Türkiye'nin terörle mücadelesi zaafa uğrar, Türkiye bizim dediğimiz çizgiye gelir' hesabı yapıyorlarsa boşuna aldanıyorlar. Türkiye, bin yıldır bu topraklarda, binlerce yıl yine bu topraklarda var olmak, güçlü olmak, hür ve bağımsız olmak, huzur ve bağımsızlık içinde yaşamak için mücadelesine devam edecektir."

''TERÖRİSTLERİN KİMLİK BİLGİLERİ TESPİT EDİLDİ''

Bozdağ tören sonrası yaptığı açıklamada ise şu ana kadar 18 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bekir Bozdağ, özetle şöyle konuştu:

''Bir polis ile adliye çalışanı şehit oldu. 9 yaralımız var. Polis memuru Fethi Sekin adeta kendisini feda ederek büyük bir felaketin önüne geçti. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi devam edecektir. Bu terör saldırısı bütün Türkiye'ye karşı 81 ilimize karşı yapılmış bir saldırıdır. Terör saldırıları ülkemizin huzurunu asla yok edemeyecektir. Mücadelemiz daha kararlı şekilde devam edecektir. Terör asla kazanamayacaktır. Yaralanan 9 vatandaşımızdan ikisi taburcu edilmiştir, tedavisi devam eden 7 kişinin hayati tehlikesi söz konusu değil. Soruşturma bütün boyutlarıyla yürütülmektedir. Savcılığımızdan edindiğimiz bilgiye göre 18 gözaltı yapılmıştır. Saldırıyı yapan teröristlerin kimlik bilgileri tespit edilmiştir ancak bilgilerini şu an açıklamıyoruz. Elde ettiğimiz bütün bilgiler eylemi gerçekleştirme talimatını verenin PKK olduğunu göstermektedir. İki terörist olay yerine iki araçla eşzamanlı geldi. Aracın birinde patlayıcı var birinde yok. Kahraman polisimiz Fethi Sekin'in ismini yaşatacağız. Teröristler adliyeye girmeyi planlamış.
Bizim değerlendirmemize göre, 'patlama olduktan sonra bir tanesi C Blok'a dönük bu silahlarla saldırı yaparken, öbürü de el bombalarıyla içeri girmeyi planlamışlar' şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor. Hakimlerimiz ve savcılarımız, yardımcı adliye personelimiz bundan sonra da görevlerine devam edecektir. Birilerinin 'biz korkuturuz, yıldırırız, sindiririz' diye bir hesabı varsa boşuna hesap kitap yapmasınlar. Karşılarında korkacak, yılacak, sinecek ve görevini yapmaktan vazgeçecek kimse yok.''

ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN EMNİYET'TE TÖREN

Şehit polis memuru için ikinci tören İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlendi.

İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ''Ayyıldızlı formasını kefen yapmış bir teşkilatın mensularıyız. Vatan için şehadetse kaderim böyle kaderin ellerinden öperim'' dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ ise, ''İzmirimiz dün büyük bir faciadan kurtuldu. Dün sadece şehit olarak cennete gitmedi aynı zamanda daha pek çok insanımızın şehadet mertebesine ulaşmasına yaralanmasına engel oldu. Hasan Tahsin düşmana ilk kurşunu sıktığında buradan yükselen ateş bütün Türkiye'yi kapladı. 15 Temmuz'da Ömer Halisdemir nasıl bir kirli oyunu bozduysa Fethi Sekin kardeşim de dün adeta kendini fena ederek büyük bir felaketin önüne geçmiştir'' diye konuştu.

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in memleketi Elazığ'da, adliye çalışanı Musa Can'ın ise İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.
İzmir, dün teröristlerin hedefi olmuştu. Teröristler, adliye önünde bombalı aracı patlattı, çatışma çıktı.
Polis memuru Fethi Sekin caddenin diğer tarafına geçen teröristlere kurşun yağdırdı.

Teröristlerden birini vuran polis, çatışmada şehit oldu. Diğer terörist polisler tarafından öldürüldü. Çatışma anında adliye binasındaki, Katip Musa Can da şehit oldu.