info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurban Bayramı İçin Uzun Tatil Beklentisi

Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar Kurban Bayramı`nın ne zaman başlayacağını merak ediyor. Kurban Bayramı tam olarak hangi tarihte başlayacak? Kurban Bayramı`nda kaç gün tatil olacak? 30 Ağustos Zafer Bayramı ile arasında sadece bir gün olan Kurban Bayramı tatili uzayacak mı?

Kurban ibadetini gerçekleştirecek olan milyonlarca inanan hem tatil için hem de Kurban Bayramı öncesi kurbanlık haızlrıklarını tamamlamak için Kurban Bayramı tarihini merak ediyor. Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Kurban Bayramı öncesinde arefe günü tam gün tatil olacak mı? Kurban Bayramı bu sene 1 Eylül Cuma gününe denk geliyor…

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? TATİL KAÇ GÜN?

Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı’nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü bitecek.

- 31 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Perşembe)
- 1 Eylül Kurban Bayramı 1.gün (Cuma)
- 2 Eylül Kurban Bayramı 2.gün (Cumartesi)
- 3 Eylül Kurban Bayramı 3.gün (Pazar)
- 4 Eylül Kurban Bayramı 4.gün (Pazartesi)

KURBANLIK FİYATLARI BELLİ OLDU MU?

Yücesan, kırmızı et fiyatlarının Kurban Bayramı'na kadar düşüşünü sürdüreceğini öngördüklerini aktararak, şunları kaydetti:

“Kurban Bayramı'na kadar fiyatlar bu haliyle devam eder. Çünkü Et ve Süt Kurumu'nun aldığı tedbirler ve ithalat kararı var. Rutin şartlarda bu durum kurbana kadar sürer. En az 45 gün bu durağanlık sürer ve fiyatlarda bir yükseliş olmaz. Kurbanlık mal, hayvancının stoğunda ayrı bekleyen bir üründür. Şu anda üreticinin elinde yeterli stok var. Bakanlık da ‘eğer herhangi bir eksiklik olursa bizim elimizde ithalat yetkimiz var, bu yetkiyi kullanırız' diyor. Bu yüzden kurbanlık fiyatları konusunda çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.”
“Canlı hayvan kilogramı 31-32 lira civarında oluşur”

İzmir Kasaplar Odası Başkanı Ceyhan Yücelmiş de büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarında ciddi bir yükseliş beklemediğini dile getirdi.

Kurbanlıkların hayvancılık sektöründe özel bir yerinin bulunduğunu, normalde fiyatının kırmızı etten biraz daha yüksek olduğunu aktaran Yücelmiş, “Kurbanlık getiren besici, çok fazla zahmet çekiyor. Büyük şehirlere Ağrı ve Kars gibi üretim merkezlerinden hayvanlar getiriliyor. Taşıma, konaklama ve yer tahsis gibi maliyetleri var. Ancak bu yıl kurbanlıklarda fiyatların çok yüksek oluşacağını düşünmüyorum. Maliyet artışlarını da göz önüne alarak canlı hayvan kilogram fiyatının bu kurbanda 31-32 lira civarında oluşacağını tahmin ediyorum. Geçen sene bu 29-30 lira civarındaydı.” değerlendirmesinde bulundu.