info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kurbanlıkların Geçişi Bu Geceden İtibaren Serbest

Anadolu`nun çeşitli kendlerinden İstanbul`a getirilen yaklaşık 22 bin kurbanlığın Avrupa Yakası`na geçmesine bu gece saat 24.00`ten itibaren izin verilecek.

İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Anadolu'nun çeşitli il ve ilçelerinden İstanbul'a getirilen kurbanlıkların Avrupa yakasına geçmesine izin verildiğini belirterek, "Hayvan sahipleri, kurbanlıklarını bu gece 24.00 itibarıyla Avrupa Yakası'na geçirebilecek" dedi. 

Geçiş için izin verilen hayvanların saat 24.00'te üç noktada, denetim altında sevk edileceğini vurgulayan Karaca, "17 bin büyükbaş ve 4 bin 800 küçükbaşın her türlü kontrolü yapıldı. Gerekli şartlara uygun hayvanların geçişine izin verildi. Kurbanlıklar Çamlıca Gişeleri ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü bağlantılı olarak Hüseyinlik Mahallesi ile Riva'daki kontrol noktalarından geçirilerek, Avrupa Yakası'na alınacak." diye konuştu.

Her üç noktada da il ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde çalışan veteriner hekimlerin nöbet tuttuğunu aktaran Karaca, Avrupa Yakası'ndan Anadolu'ya geçişte herhangi bir yasak bulunmadığını, zaten bu yönlü bir geçişin de satıcılar tarafından çok fazla tercih edilmediğini dile getirdi. 

KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Veteriner hekimlerin gerektiğinde pazar yerlerinde de gebe ve damızlık dişi hayvan kontrolleri yapabileceklerini aktaran Karaca, "Ayrıca İstanbul'da kurbanlık sıkıntısı yok." dedi. 

Geçen yıl İstanbul'da 112 bin büyükbaş, 103 bin de küçükbaş kurbanlık satıldığını ifade eden Karaca, şunları söyledi: 

"Bu yıl da hemen hemen aynı rakamları öngörüyoruz. 10 günlük bir Kurban Bayramı var. Kentte ikamet eden insanların önemli bir bölümünün kurbanı memleketlerinde geçirecekleri tahmin ediliyor. Bu nedenle İstanbul'da kurbanlık sıkıntısı olmayacağını düşünüyoruz."